23948sdkhjf

Traditionsrigt rederi skifter hele bestyrelsen ud

Torm har sat navn på den nye bestyrelse, der skal stå for den overordnede ledelse af det netop restrukturerede selskab
Torm skifter hele bestyrelsen ud. Det meddeler selskabet mandag i en indkaldelse til den ekstraordinære generalforsamling, der skal afholdes 25. august.

Det traditionsrige rederi har været igennem en omfattende redningsplan, hvor kreditorerne har indskudt nye skibe og konverteret gæld til aktier.

De gamle aktionærer sidder tilbage med kun 0,8 pct. af aktiekapitalen i det nye selskab, hvor blandt andet Oaktree Capital sidder med 62 pct. og en "gylden" C-aktie, der giver ret til at vælge alle undtagen ét bestyrelsesmedlem og bestemme de fleste vedtægter.

Den rettighed bruger Oaktree, igennem sit holdingselskab Njord, til at foreslå Christopher Helmut Boehringer som formand og Torben Janholt og Pär Göran Trapp som nye medlemmer.

Christoph Boehringer er involveret i en række Oaktree-selskaber, Torben Janholt var i 14 år direktør for rederiet Lauritzen, inden han i 2012 valgte at gå på pension kort efter sin 66-års fødselsdag, og Pär Göran Trapp er formand for den svenske kapitalfond Madrague Capital Partners.

Som en del af restruktureringen er der dog også indført en rettighed for mindretalsaktionærerne til at udpege næstformanden og nedlægge veto mod visse ændringer. Der er valget faldt på amerikanske David Weinstein som næstformand og hans landsmænd Jeffrey S. Stein og Eugene Irwin Davis som suppleanter for samme.

De hidtidige bestyrelsesmedlemmer, formand Flemming Ipsen og Olivier Dubois, Alexander Green og Jon Syvertsen fratræder alle ved generalforsamlingen.

Ritzau Finans

Kilde: Ritzau Finans

Læs mere om: TORM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191