23948sdkhjf

Flere lastbiltransporter kører til Danmark

Antallet af vejgodstransporter ind over Danmarks grænser er steget 8,6 pct. fra første til andet kvartal 2015
Siden 2010, hvor lastbiltransporterne ramte det seneste bundniveau har antallet af lastbiltransporter været støt stigende, så der i 2. kvartal 2015 dagligt kørte 34 procent flere lastbiler ind i Danmark svarende til 5.711 lastbiler i døgnet. Det viser de seneste grænsetællinger fra vejgodstransportens brancheorganisation – ITD.

Den samlede lastbiltrafik over grænsen i Sønderjylland og over Øresund og Femern Bælt til Danmark var i 2. kvartal 2015 det højeste, der er målt, siden ITD’s tællinger startede i 2003. De 5.711 biler i døgnet er knap 1.500 lastbiler mere over grænsen dagligt end i 1. kvartal 2010.

- Tallene understreger med al tydelighed, at der køres rigtig mange transporter for tiden. Dermed har vi en god indikation på, at der er gang i den internationale samhandel, og at maskinerne i den danske industri og de danske virksomheder for alvor er begyndt at dreje rundt, siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i ITD – Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Han understreger, at hvis man blot ser udviklingen i forhold til årets tre første måneder, så er antallet af lastbiler ind i Danmark steget med 450 lastbiler i døgnet det seneste kvartal.

- Aktiviteten på vejene, som vi oplever netop nu, sender et klart signal om, at mængden af gods, der skal transporteres, er i vækst. Det harmonerer godt med, at forventningen til at godsmængderne vil vokse i det europæiske godsmarked, er stigende, siger Jacob Chr. Nielsen.

Grænsetællingerne viser også, at væksten i den internationale lastbiltrafik sker med lastbiler indregistreret i Østeuropa. Lastbiler indregistreret i Vesteuropa står for den største andel af trafikken over grænserne, nemlig cirka 2/3. Antallet af vesteuropæiske lastbiler, som passerer grænserne dagligt, har været stort set uændret siden starten af 2009.

Kilde: ITD

Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078