23948sdkhjf

Netværk banede vejen til succes

Det belgiske transportfirma H.Essers fulgte med en kunde til Danmark for syv år siden. I dag har de slået rod og er klar til vækst.
Finn Laursen og Steven Swennen mødtes tilfældigt ved et netværksmøde i København. Inden længe havde de fået afstemt deres interesser. Finn kendte en virksomhed, der måske gerne ville overtages, mens Steven arbejdede i en virksomhed, som gerne ville ekspandere i Danmark især med kunder inden for områderne pharma, biotech og kemibranchen.

Mindre end et år efter dette møde blev en handel fuldbyrdet: H.Essers fra Belgien havde overtaget Neff fra Allerød.

Essers er et familiejet transport- og logistikfirma fra Belgien. Firmaet kom til Danmark for syv år siden sammen med en af deres kunder, en amerikansk kemi-virksomhed, der skulle etablere sig i Danmark.

- Vi skulle dels hjælpe kunden med at etablere sig i landet, dels stå for deres lager og logistik her i landet i en fem års periode, fortæller Steven Swennen, som flyttede til Danmark i den forbindelse.

- Vi lejede et lagerhotel i Taastrup. De første to år havde jeg fokus på at servicere kunden. Siden gjaldt det om at finde andre kunder, så vi kunne fylde lageret. Efter yderligere to år besluttede ledelsen i H.Essers at blive i Danmark. Vi skulle udvikle os og finde nye kunder. I sidste ende var vi parate til at overtage en anden virksomhed i Danmark.

Ambitiøs vækst

Hjemme i Belgien har Essers en ambitiøs vækststrategi. Virksomheden opererer inden for tre forretningsområder: Kemi, Pharma og Højværdiprodukter. De ville det samme i Danmark.

- Vi følte, der var et stort vækstpotentiale i Danmark, siger Steven.

- Vi var også interesseret i at købe en virksomhed i Danmark for at få bedre fodfæste. Problemet var, at vi kendte ingen. Vi vidste ikke, hvordan vi skulle komme i gang.

- Det var lige på dette tidspunkt, jeg mødte Finn. Han kendte firmaet Neff, som måske var interesseret i at blive solgt. Han hjalp fra første til sidste skridt.

Forhandlingerne startede i september 2013. I april 2014 købte vi Neff.

I en tynd tråd

For Finn Laursen var det ikke så ligetil at få vakt interessen hos Neff. Da han tog fat i firmaets bestyrelsesformand, fik han først en ”nej tak.” De havde tidligere forsøgt sig med en virksomhedsmægler - og sporene skræmte.

- Jeg blev ved, og selv om formanden ikke var meget for det, lykkedes det til sidst at få et indledende møde i stand… og herfra startede hele processen.

- Begge parter passede godt sammen. Derfor lykkedes handelen. De respekterede hinanden. De lagde ikke skjul på deres ønsker og hensigter. Denne handel er et klart bevis for mig, at begge parter skal passe sammen, hvis en handel skal lykkes.

I dag mere end 15 måneder efter overtagelsen er det fortsat den samme ledelse og personale i NEFF, selv navnet er ikke ændret.

Fremsynede frugtavlere

Neff er oprindeligt grundlagt i 1951 af fremsynede danske frugtavlere med henblik på at skabe optimale og sikre lagerfaciliteter for de til enhver tid opbevarede produkter.

Deres egne produkter var frugt. Det er en sæsonvare, som kun lagde beslag på lageret i en kort periode. Derfor blev der suppleret med andre varer for at udnytte lagerfaciliteterne i Allerød optimalt. Det blev nordsjællandske medicinalvirksomheder, som kom til at benytte Neffs lagerfaciliteter. Det var en god forretning, og snart udviklede frugt-firmaet sig til en egentlig lager- og logistikvirksomhed.

Perfekt match

- Vi var et perfekt match, siger Steven Swennen.

- Vi havde det, Neff manglede for at kunne udvikle sig som logistikfirma. De havde det, vi manglede: nemlig kunder og kontakter til medicinal og biotech branchen. Dem ville vi ikke selv have mulighed for at at skabe uden dette køb.

Transportmagasinet: Snakkede I med kunderne, inden I købte Neff?

Nej, ikke mens forhandlingerne stod på, men til sidst spurgte vi de største kunder. De fik ligesom en mulighed for at godkende os, om man så må sige.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203