23948sdkhjf

Afdæmpede forventninger i gaffeltruckbranchen

Efter et år med store stigninger i salget af gaffeltrucks er forventningerne til 2015 afdæmpede, men positive.
- Hvis vi holder årsgennemsnittet med et salg på mere end 5.000 trucks, er vi glade i branchen. Hvad der kommer derudover er et kæmpe plus.

Sådan siger formanden for Brancheforeningen for Forhandlere og Producenter af Gaffeltrucks, IFAG, Peter Møller. Han kan se tilbage på et 2014, hvor salget endte i 5.800 enheder, og et 2015 med tre rekordmåneder og to efterfølgende svage måneder.

- Vi ser ingen tegn på, at markedet skulle ændre sig drastisk i forhold til sidste år. Vi fik et meget pænt niveau sidste år og ligger stadig på et godt niveau. Vi er på niveau fra før finanskrisen.

Hurtigt i 2014

Efter et par meget stabile år fra 2011 til 2013, hvor det årlige salg lå på omkring 5.000 enheder, steg salget af gaffeltrucks og internt transportmateriel til 5.800 i 2014. Derfor forventer IFAG-formanden, at 2015 ende på den gode side af 5.000.

- Alt på 5.000 og derover vil branchen være tilfreds med, siger han.

Stigende aktivitetsniveau

Hverken krisen i Grækenland eller det danske valg med en borgerlig mindretalsregering kan ryste branchen.

- Personligt mener jeg, at krisen i Grækenland har en begrænset effekt på Danmark. Handelsmæssigt har Grækenland ikke den store betydning for Danmark. Desuden har EU længe kendt til problemerne for den græske økonomi. Så mon ikke, der er styr på situationen?

- Tværtimod mener jeg, at aktivitetsniveauet i Danmark bliver stimuleret af situationen generelt i Europa, hvor der handles væsentligt mere materiel end de foregående år.

- Jeg ser heller ingen faresignaler med den nye regering. Det er en mindretalsregering, og den har begrænset manøvremulighed. Den skal hele tiden finde et flertal, så der er ikke lagt op til kraftige reformer. Derfor forventer jeg stabile politiske forhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11