23948sdkhjf

2. heat af brorenovering i gang

Renoveringen af Aggersundbroen har holdt pause i sommermånederne af hensyn til erhvervslivet, men nu er sommerferien slut
​En større tiltrængt renovering af Aggersundbroen blev sat i gang i foråret. Efter aftale med det lokale erhvervsliv, som landbrug og maskinstationer, og under hensyntagen til golfturneringen Made in Denmark, som løber af stablen 20. – 23. august på Himmerland Golf & Spa Resort, fløjtede Vejdirektoratets entreprenør til sommerpause med udgangen af juni.

Nu er pausen ved at være ovre, og 2. halvleg af renoveringen af broen går i gang den 31. august.

- Vi nåede alt det arbejde, vi skulle i foråret, og efter to måneders pause glæder vi os nu til at skulle i gang med anden del af projektet. Det håber vi selvfølgelig kommer til at forløbe lige så godt, siger projektleder Christian Bugge Hansen fra Vejdirektoratet.

Kun en kørebane til rådighed

Genoptagelsen af renoveringen betyder desværre også nogle trafikale ændringer.

Under de kommende arbejder vil der kun være én kørebane til rådighed for trafikken. Der vil altså igen blive etableret en lysregulering, der styrer trafikken på broen.

Bredden af kørebanen vil blive cirka fire meter. Da høsten i år falder senere end normalt, vil lokale landbrug og maskinstationer have behov for at passere broen med brede transporter i den periode, hvor arbejderne foregår.

For at give mulighed for passage af brede køretøjer vil trafikreguleringen blive fjernet efter afslutningen af hver arbejdsdag og opstillet igen ved begyndelsen af hver arbejdsdag.

Landbrugere har dermed mulighed for at passere broen med brede transporter i perioden kl. 17.00 – 07.00, ligesom øvrige trafikanter kan passere på normal vis i dette tidsrum.

Der vil også forekomme enkelte natspærringer af broen. Vejdirektoratet vil lægge disse spærringer fra kl. 22 til 05 og tilstræbe at undgå weekendaftener.

- Vi er klar over, at vi pålægger trafikanterne en del restriktioner i den kommende renoveringsperiode, men ved at indlægge perioder, hvor broen kan passeres frit, håber vi at tilgodese mange af vores interessenter i området. Og vi skal selvfølgelig beklage de gener, som arbejdet alligevel må give for alle undervejs, siger Christian Bugge Hansen.

Vejdirektoratet har desuden søgt Søfartsstyrelsen om tilladelse til at spærre Aggersundbroen for gennemsejling i en periode på cirka tre dage. Denne spærring sker i forbindelse med udskiftning af belægningen på klapperne.

Renoveringsperioden forventes afsluttet i slutningen af oktober, men alle arbejderne er meget vejrfølsomme og der kan derfor løbende forekomme ændringer i tidsplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081