23948sdkhjf

Stigende interesse for at lease nyt materiel

Transportbranchen oplever bedre tider. Det giver sig udslag i stigende interesse for at få finansieret mere materiel, siger direktør Kurt Madsen, Leasing Fyn
Der er stigende optimisme, og der er stigende interesse for at lease nyt materiel. Sådan oplever Leasing Fyn den aktuelle situation. Store dele af transport- og vognmandsbranchen er kommet ud med pæne regnskabstal for 2014. Det skaber den fornødne optimisme for en stigende investeringslyst.

- Det er mest de indenlandske kørende vognmænd, som vi har føling med, siger direktør Kurt Madsen, Leasing Fyn.

- De oplever bedre tider og har fået mere kørsel. Det er er også mit indtryk, at der blandt eksportvognmændene også er tilfredshed.

- Transportbranchen har været begunstiget af de faldende dieselpriser.

De faldende oliepriser satte ind i slutningen af 2014, men de har nået at sætte sig nogle positive spor i 2014. I år vil vi formentlig se den fulde effekt af det.

- Vi har endvidere det klare indtryk, at vognmændene oplever en stigende efterspørgsel på transportopgaver generelt. Det får dem til at efterspørge materiel, som så skal leases.

13 procent stigning

I 2014 er der blevet leaset transportmateriel for 4.978 millioner kroner i Danmark. Det er en stigning på 13 procent i forhold til 2013, hvor der blev leaset nyt materiel for 4.391 millioner kroner.

- Vi kan konstatere, at det er vækst med en betydelig tilgang af nye leasingaftaler.

- Det er endnu for tidligt at sige, om den stigende leasingaktivitet skyldes en udvidelse af vognmændenes vognpark eller at de skifter ældre materiel ud med nyt. Det er formentlig begge dele, slutter Kurt Madsen.

Tre pengeinstitutter i ryggen

Leasing Fyn har eksisteret i over 30 år og haft som mål at gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at investere i nyt udstyr og materiel.

- Vores egen forretning er vokset støt gennem årene, fordi stadig flere kunder vælger os som deres foretrukne samarbejdspartner, siger Kurt Madsen.

- Vi gør os umage med at vejlede og rådgive vores kunder. Vi ønsker at skabe gode relationer med dem. Det er baggrunden for vores succes.

Leasing Fyn har 48 ansatte. Hovedkontoret ligger i Faaborg. Virksomheden er ejet af tre pengeinstitutter: Sparekassen Fyn, Middelfart Sparekasse og Fynske Bank i fællesskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094