23948sdkhjf

Ungt flyselskab skuer mod ekspansion

Der skal først godt styr på ruten mellem Sønderborg og København, før Alsie Express kan begynde at tænke på udvidelser
Der er to rejsemuligheder, når folk tager med Alsie Express - det sønderjyske selskab flyver indtil videre kun mellem Sønderborg og København. Og det bliver ikke lavet om foreløbig.

Det skriver ritzau ifølge finans.dk.

- Sådan som mandatet er i dag for selskabet, så er det at betjene luftruten mellem Sønderborg og København, siger Henrik Therkelsen, adm. direktør hos Alsie Express.

- Når vi ellers har god fod på det, så kan vi kigge på andre ting. Men vi er stadig der, hvor vi skal have det fikserede fokus rettet mod denne rute, fortsætter direktøren.

Der har været betydelige omkostninger i opstarten for den unge virksomhed, som i 2013/14 havde et driftsunderskud på 12,4 mio. kr. samt en negativ egenkapital på 8,5 mio. kr.

Og selv om tallene for 2014/15 endnu ikke oplyses, så venter Alsie Express at kunne lande et positivt driftsresultat gennem et øget passagertal. Desuden venter selskabet over en årrække at reetablere sin egenkapital ved egen indtjening.

Dermed er der optimisme hos Alsie Express, der i sin opstart har fået stor opbakning fra lokalsamfundet i kølvandet på Cimber-Sterlings konkurs i 2012. Gennem flere årtier havde Cimber nemlig betjent ruten mellem Sønderborg og København.

- Da Cimber gik konkurs, så var det en mindre katastrofe for lokalområdet, fordi det var livsnerven for erhvervslivet til København, siger Henrik Therkelsen.

- Vi blev efterfølgende opfordret af lokalsamfundet til at starte op. Der var en enorm opbakning fra den lokale industri og i særdeleshed også fra Danfoss til at få det op at køre, uddyber han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157