23948sdkhjf

Kort nyt fra Christiansborg

Korte nyheder om transport og trafik fra Christiansborg. Denne gang om nummerpladescannere, oprydning efter uheld og bedre veje til Vestjylland og Skagen.
EL: Scannere amputeres

Justitsministeriets bekendtgørelse om automatisk nummerpladegenkendelse underprioriterer indsatsen mod ulovlig cabotage og andre ulovligheder, protesterer Henning Hyllested (EL).

Ifølge udkastet til bekendtgørelsen bliver ordningen ikke landsdækkende, men geografisk og tidsmæssigt begrænset.

- Venstre har aldrig været forrest i kampen mod cabotagekørsel, så det kan ikke undre, at man med bekendtgørelsen vil amputere indsatsen alvorligt, mener Hyllested.

Hurtig oprydning efter uheld

Kristian Pihl Lorentzen (V) lægger op til en smidigere praksis ved færdselsuheld, så sikring af materielle værdier ikke holder vejen lukket til skade for mobiliteten.

Havarerede biler og deres last skal kunne ”bulldozes” ind til vejsiden, medmindre der er tale om miljøfarligt gods, mener trafikordføreren.

- Målet bør være at åbne vejen for trafik umiddelbart efter, at menneskeliv er reddet og tilskadekomne hjulpet.

Holstebro mangler stadig 7 km

De nordvestjyske kommuner Holstebro, Stuer og Lemvig kæmper stadig for at få mere motorvej. De ønsker at lukke hullet øst om Herning mellem Holstebromotorvejen og Herning-Århus.

Det drejer sig om syv km motortrafikvej, som de tre borgmestre vil have opgraderet til motorvej, så man kan komme fra Aarhus til Holstebro på motorvej.

Trang vej til Skagen

Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) byder Hans Chr. Schmidt (V) velkommen som transportminister med et otte år gammelt ønske om at færdiggøre udvidelsen af den godstunge vej fra Ålbæk til Skagen.

- Med de nuværende vejforhold hæmmes køretiden afgørende, og tid koster penge for vores erhverv. Skagen har Danmarks største fiskerihavn og to værfter.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063