23948sdkhjf

Tredje spor klar til oktober

Ved Limfjordstunnelen er arbejdet med at etablere et krybespor til lastbiler allerede i fuldt sving
Hver dag kører op mod 35.000 bilister på motorvej E45 i sydgående retning. Og de mange trafikanter er formenligt vant til at køre i kø op ad bakken lige efter Limfjordstunnelen, fordi lastbiler og anden tung transport må gå ned i fart for at bestige den stejle bakke.

Nu er der dog bedring i sigte. Vejdirektoratet har nemlig netop påbegyndt arbejdet med at etablere et ekstra, tredje motorvejsspor, som skal sikre hurtigere trafikafvikling på den travle strækning.

Det skriver nordjyske.dk.

Det nye spor kommer til at begynde lige efter Limfjordstunnelen mod syd og strække sig godt en kilometer til frakørsel 24 ved Øster Uttrup Vej.

- Der bliver bedre mulighed for at overhale de langsomme lastbiler og dermed komme hurtigere frem, siger Vejdirektoratets projektleder Shahriar Honar.

Færdig til oktober

Selvom der i starten, da projektet blev vedtaget i juni sidste år, var afsat to år til arbejdet, kommer bilisterne dog ikke til at vente så længe på at kunne tage det nye spor i brug. Projektgruppen bag har nemlig fremskyndet vejarbejdet og vil mindske de trafikale gener, som det medfører.

Projektlederen forventer, at sporet står klar til brug i slutningen af oktober.

- Det er vores intention at være færdige der. Vores branche er dog meget afhængig af vind og vejr, og hvis vi får meget regn eller tidlig vinter, kan det skabe nogle problemer, men vi er meget fortrøstningsfulde, siger projektlederen.

Gener for bilisterne

Det nye spor bliver til ved at inddrage noget af midterrabatten og nødsporet - det vil kunne mærkes de kommende uger, at det omfattende vejarbejde er i gang.

- Vi har nedsat hastigheden, og vejen er indsnævret, fortæller projektlederen, som opfordrer bilisterne til at respektere de midlertidige foranstaltninger.

- Man skal væbne sig med tålmodighed og vise hensyn til hinanden og dem, der arbejder langs vejen. Der arbejdes under trængte forhold, og det skal man have respekt for, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094