23948sdkhjf

Behov for EU-løsning i Calais

ITD: Situationen i Calais, hvor tusindvis af flygtninge forsøger at komme til England, skaber øget pres på de danske transportvirksomheder, der kører til England
Danske chauffører fra den danske transportvirksomhed Thermo-Transit oplever immigranter og flygtninge, der kravler ind under lastbilerne for at komme illegalt med til England. Det er kommet frem, efter TV2 News har sat fokus på situationen i Calais. Nu opfordrer ITD EU til at komme ud af busken med en fælles løsning på problemet.

- På trods af de sikkerhedstiltag, der på det seneste er gjort fra Frankrig og Englands side, så stopper lokale initiativer ikke de udfordringer, vi har været vidner til i Calais over sommeren. EU’s fælles grænser betyder, at Calais er en europæisk udfordring, som kræver en europæisk løsning. Vi har tidligere opfordret EU-Kommissionen til tage handling, og det gør vi igen. Der skal tages greb om situationen, så vi igen frit kan sende lastbiler med gods via Calais uden at skulle frygte for tab af menneskeliv, chaufførernes vel eller materielle skader, siger Karen Roiy, EU-ansvarlig i ITD.

ITD og den hollandske søsterorganisation TLN koordinerer indsatsen på området. Hollænderne holdt før sommerferien et møde med transportkommissær Violetta Bulc, og også ITD er i tæt dialog med EU-apparatet og danske europaparlamentarikere om at finde en løsning.

Situationen skal løses
Ulla Tørnæs, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, har fulgt udviklingen tæt i Calais hen over sommeren:

- Vi ser desværre, at den alvorlige situation, hvor illegale migranter hopper om bord på lastbiler som blinde passagerer, er eskaleret. Det er naturligvis forbundet med store sikkerhedsrisici for migranterne og lastbilchaufførerne, og det må vi handle på. Situationen i forhold til migranter i EU skal løses, men vi må ikke lukke øjnene for, at der også er afledte konsekvenser, som vi skal håndtere for at beskytte arbejdstagere i EU og det indre marked.

Hun understreger, at der skal handling til, og derfor har hun også rettet henvendelse til beskæftigelseskommisæren Marianne Thyssen for at lægge pres på, at der findes en løsning.

- Lastbilchaufførernes arbejdsplads er hele det europæiske vejnet, og lastbilchaufførernes arbejdsmiljø skal beskyttes, præcist som vi skal beskytte alle andre arbejdstageres arbejdsmiljø. De nye trusler på landevejene skal tages seriøst, og derfor har jeg bedt kommissæren tage affære. Vi skal værne om vores chaufførers arbejdsliv, så de trygt og sikkert kan bevæge sig rundt i hele Europa med gods til vores borgere og virksomheder. Jeg forventer en klar handlingsplan fra kommissæren. Hellere i dag end i morgen, lyder det fra Ulla Tørnæs.

EU-kommisæren for Migration Avramopoulos og vicekommissær Timmermans besøger Calais den 31. august for at tilse situationen.
Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269