23948sdkhjf

Postnord sender nødråb til ejere

Den svensk-danske postfusion kan ikke få forretningen til at løbe rundt med de nuværende krav til postservicen i Danmark
Mængden af fysiske breve falder lige nu med tocifrede procenter årligt, og det er stadig ikke lykkes at få en øget mængder pakker fra en stigende internethandel til at opveje faldet i brevene hos det statsejede selskab.

Nu kommer Postnord – koncernen, hvori Post Danmark indgår – med den hidtil skarpeste markering af, at det er nødvendigt at bløde op i de krav, der i dag betyder, at selv landets mest vindblæste afkroge skal sikres postomdeling seks dage om ugen. Det skriver borsen.dk.

- Danmark er i en ganske ekstrem situation globalt. I intet land i verden er brevvolumenerne mindsket så meget som i Danmark. Det gør, at det er nødvendigt med en modernisering af rammevilkårene, siger Håkan Ericsson, koncernchef i Postnord, der er ejet af den svenske og danske stat i forholdet 60-40.

I Postnords seneste halvårsrapport udtrykker koncernen sig diplomatisk om, at en ny postlov må tage udgangspunkt i kundernes behov, "hvis der på længere sigt skal kunne opretholdes en befordringspligtig posttjeneste på rimelige økonomiske vilkår."

Håkan Ericsson afviser dog at være mere konkret om, hvilke krav, han forestiller sig lempet, men Postnord-chefen lægger ikke skjul på, at uret tikker:

- Det kan gøres på forskellige måder. Og det handler også om at have en fleksibilitet for fremtiden, der kan håndtere fortsatte fald i brevmængderne. Det er klart, at det vil hjælpe os at få justeringer igennem så hurtigt som muligt, siger han.

Post Danmark har såkaldt befordringspligt til og med næste år. Det indebærer, at virksomheden har pligt til at omdele breve, dag-, uge- og månedsblade samt pakker op til 20 kg til landets 2,7 mio. husstande. Dertil kommer, at Post Danmark skal tømme de godt 7000 postkasser i landet – hvis ellers der er puttet breve i.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157