23948sdkhjf

Farlige overkørsler nedlægges

Banedanmark nedlægger usikrede overkørsler mellem Silkeborg og Herning
Som et led i det løbende arbejde med øge sikkerheden på jernbanen skal de usikrede overkørsler på strækningen mellem Silkeborg og Herning nedlægges.

- Nutidens tog kører hurtigere og støjer mindre end den gang, overkørslerne blev anlagt, og ved at nedlægge de usikrede overkørsler gør vi jernbanen mere sikker, siger Sanne Fyrstenberg, projektleder i Banedanmark.

De usikrede overkørsler er dem, der hverken har bomme eller advarselsanlæg, men som alene har et krydsmærke og måske et led, der skal betjenes manuelt. Enkelte af overkørslerne vil muligvis blive opgraderet med et bomanlæg i stedet for at blive lukket.

På strækningen mellem Silkeborg og Herning drejer det sig om 40 overkørsler, der vil blive lukket. Banedanmark forventer, at de usikrede overkørsler på strækningen er lukkede i løbet af efteråret 2017.

Arbejdet med at nedlægge de usikrede overkørsler er en del af "En grøn transportpolitik" fra 2009, og det er Banedanmarks mål i al væsentlighed at fjerne eller sikre samtlige usikrede overkørsler i Danmark inden udgangen af 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093