23948sdkhjf

Stor gods-fremgang på Kalundborg Havn

Kalundborg Havns godsomsætning på almindelige skibstrafik var på 765.300 tons i 1. halvår 2015.
Kalundborg Havn har i 1. halvår 2015 opnået et resultat, der er væsentligt bedre end budgetteret. Godsomsætningen på den almindelige skibstrafik har med 765.300 tons været hele 51 procent højere end i samme periode sidste år, og denne markante stigning resulterer i såvel en større omsætning som et forbedret resultat.

Det er først og fremmest en stor korneksport ud af Kalundborg, der bidrager til de opløftende tal. Relativt store mængder korn er leveret med coaster fra andre danske provinshavne – og er i Kalundborg Havn blevet omladet til større tonnage-enheder for eksport.

Foruden den store korneksport er der også øgede godsmængder inden for varegrupper som øvrige bulkvarer og flydende kemikalier. Samtidig fortsætter containeromsætningen sin gunstige udvikling.

Sikkert i mål
Omsætningen i første halvår 2015 udgør 62 procent af havnens samlede budgetterede mål for året, og resultatet af den primære drift udviser et plus på 6,8 mio. kr. i halvårsregnskabet.

- På baggrund af resultatet for første halvår er det Kalundborg Havns forventning, at vi når sikkert i mål for året som helhed, skriver havnens ledelse.

I første halvårs er der foretager investeringer i renovering af spunsvægge, betydelige renoverings-investeringer i kranparken, med-investeringer i nye tanke i Østhavnen samt investeringer i nye havneområder / terminalbygninger ved Asnæsværkets havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078