23948sdkhjf

Havneudvidelse skudt i gang

Frederikshavn Havn har underskrevet kontrakt med Per Aarsleff på udvidelse til 570 mio. kr.
Det har været en lang, sej proces. Men onsdag morgen kunne der endelig skrives under på den stiplede linje, og nu kan Frederikshavn gå i gang med sin havneudvidelse.

Den endelige aftale har været længe undervejs. Havnen har haft problemer med at finde tilbud, der kunne holde sig inden for det planlagte budget på 600 mio. kr. Med tanke på for eksempel Hanstholm Havn, hvor udbuddet landede på det dobbelte af den pris, man havde råd til at betale, har Frederikshavn Havn ændret strategi og forsøgt sig med et såkaldt funktionsudbud.

Det gav pote. Aarhus-firmaet Per Aarsleff kommer til at stå for entreprisen, som forventes færdig senest i foråret 2018 – hvis ellers det vejrfølsomme arbejde ikke støder på for mange udfordringer i det lunefulde danske klima.

Arbejdspladser til Frederikshavn

Borgmester Birgit Hansen (S) udtrykte glæde over, at opgaven er landet på danske hænder:

- Det kunne lige så godt have været en spanier eller en englænder. Og får i brug for hjælp til det nordjyske, skal jeg nok oversætte, sagde hun.

- Vi er glade for at have fået opgaven. Vi har netop lavet lignende projekt i Skagen, så det passer os godt, sagde Jesper Kristian Jacobsen, der er afdelingsdirektør i Per Aarsleff.

Christian Trier, projektchef hos Per Aarsleff, tilføjede, at man finder det oplagt at arbejde med lokale underleverandører, da de kender området bedst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203