23948sdkhjf

Stor dag for Frederikshavn

Kulminationen på mange måneders hårdt arbejde løftede humøret hos havnedirektøren
Onsdag morgen kl. 8.15 blev den endelige krussedulle sat på det udvidelsesprojekt, der skal bringe Frederikshavn Havn ind i fremtiden. Og kl. 9 kunne man så fremlægge det endelige værk for hele den danske verdenspresse.

Det var i det hele taget et pressemøde, der var præget af god stemning. Havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen kunne næsten ikke få armene ned:

- Jeg er rigtig, rigtig glad. Det er jo mange måneder og år, hvor vi har arbejdet med det her. Og vi har mødt folk der spurgte, om det her overhovedet blev til noget, for det har jo været præget af megen fortrolighed, specielt med de forhandlinger, vi har været igennem, siger han, og fortsætter:

- Da vi slog om og ændrede udbudsformen, var vi klar over, at der kom en forsinkelse. Men det har været al tiden og penge værd, for vi har opnået nogle rigtig store besparelser på det.
FAKTA: Havneudvidelsen i Frederikshavn

Udvidelsen kommer til at foregå over tre etaper, hvoraf den første forventes afsluttet i foråret 2018.

Etape et omfatter:
- 300.000 m2 baglandsareal
- 30.000 m2 kajareal
- 600 m kaj
- 11 m dybgang forbedret til 14 m

Udvidelsen forventes at øge havnens omsætning med 50% fra 50 mio. i dag til 75. mio.

Se hele havneudvidelsesplanen her


Grunden til, at man valgte netop at benytte sig af funktionsudbud, skyldes erfaringer som er høstet i andre havne, hvor man har forsøgt sig med at finansiere en udvidelse:

- Det, vi ikke ønskede, var at arbejde med en budgetramme, hvor når vi åbnede kuverterne, ville se, at det lå 50% over det budget, vi har arbejdet med. Vi turde ikke sidde og skulle starte forfra igen, ved at have tegnet et projekt, det var for stort, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Opfylder alle ønsker

Frederikshavn Havn får en udvidelse, der kommer til at opfylde alle de krav og ønsker, havnens direktion har haft fra dag et. Som det blev nævnt på pressemødet af havnens formand Bo Uggerhøj, er udvidelsen muligvis 10 år for sent på den, men til gengæld er den bygget til at kunne holde 50 år ud i fremtiden.

Mikkel Seedorff Sørensen tøver med at kommentere på, hvordan udvidelsen kommer til at påvirke Frederikshavn Havns position blandt konkurrenterne:

- Det er svært at sige, men det er helt unikt, at vi får 330.000 m2. Det er der ikke mange andre, der kan. I forhold til Aarhus og Fredericia har vi den store fordel, at vi kan blive ved med at udvide udad, men det er svært at sige, om det kommer til at give særlige forretningsfordele. Men vi har nogle dygtige virksomheder på havnen.

Der er dog forhandlinger i gang, forsikrede både havnens direktør og formand, og det ikke bare med danske firmaer – der er nemlig allerede nu global interesse for Frederikshavn:

- Heldigvis er de forretningsplaner og nye aktiviteter, vi taler om, både eksisterende virksomheder, som vil udbygge sig, og nye virksomheder, der kommer til. Af fortrolighed kan vi ikke løfte sløret for, hvem det er, men jeg kan sige, at det bliver over et bredt spektrum, at de nye aktiviteter kommer til at ske, sagde Mikkel Seedorff Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.285