23948sdkhjf

Chauffør snuppet for hviletids-fusk

57-årig chauffør dømt for brud på kørehviletidsbestemmelser begået tilbage i april 2013
En 57-årig lastbilchauffør er blevet dømt i byretten for lovovertrædelser, han begik helt tilbage i april 2013. Dengang arbejdede han ved et helt anden virksomhed, end den han i dag er ansat i. Det skriver Midtjyllands Avis.

Hans overtrædelser af kørehviletiderneblev en sag for byretten, da hans tidligere arbejdsplads i maj måned 2013 var udtaget til kontrol.

Ved retssagen skulle chaufføren stå til regnskab for tre ture, som samlet gav fire tiltaler. I et tilfælde kørte han i samlet 14 timer og 19 minutter mod højst tilladt 10 timers køretid. Dermed overskred han køretiden med 43 procent.

Ved et andet tilfælde holdt chaufføren heller ikke et tilstrækkeligt langt sammenhængende hvil, fordi han afbrød sin pause med tre minutters kørsel. Og dermed udgjorde overskridelsen hele 56 procent.

Under retssagen erkendte chaufføren to af fire tiltaleforhold. Han forklarede, at han ikke kunne huske detaljer fra de gamle kørsler og han henviste til jævnlige fejl på tachograferne som årsagen.

Chaufføren blev fundet skyldig i alle tiltaler, som gjaldt tre forskellige lejligheder. Køre-hviletiderne var overskedet med mere end 30 procent, og der var ikke oplyst særlige formildende omstændigheder, som kunne godtgøre en mildere dom.

Straffen blev på seks måneders ubetinget frakendelse og en bøde på 15.000 kroner.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797