23948sdkhjf

Bilsalg fortsætter på højt niveau

Salget af vare- og lastbiler ligger markant højere end sidste år: 17 pct. flere varebiler og 40 pct. flere lastbiler.
Salget af varebiler er er præget af en stabil vækst de seneste fire år. August 2015 lå 36 procent over juli i år og 17 procent over august sidste år. Salget fra januar til august lå i år 17 procent over den samme periode sidste år.

- Der er nogle udsving, men alle måneder i år har ligget over de stilsvarende perioder sidste år, fortæller adm. direktør Gunni Mikkelsen, Danske Bilimportører.

- Tendensen er stort set den samme i alle tre varebilssegmenter: under 2800 kg totalvægt, 2801-3499 kg og i 3,5 ton segmentet. Der er vækst.

- Bilimportørerne er bestemt tilfredse med salget på varebilssiden. Der er optimisme hos køberne. Der er en tro på en fortsat positiv udvikling. Efterspørgslen er bred og væksten kan spores i mange forskellige brancher.

- Årsagen skal primært findes i et akkumuleret behov for udskiftning til nye varebiler, idet den samlede vognpark er nogenlunde konstant for erhvervslivet, der er den væsentligste aftager af varebilerne, konkluderer Gunni Mikkelsen.

Lastbiler

Lastbilsalget er ligeledes præget af stabil vækst om end lidt aftagende. Målt i perioden januar-august 2015 er salget gået markant op. Det ligger 40 procent over salget i samme periode sidste år.

I august 2015 blev der indregistreret (solgt) 356 lastbiler mod 331 lastbiler i juli 2015 og mod 329 i august 2014. De to nøgletal er altså steget med syv-otte procent.

- Alle måneder har i år været over de tilsvarende måneder i 2014, men vi ser en lidt aftagende tendens, siger Gunni Mikkelsen.

- Det ændrer dog ikke på det faktum, at vi ganske givet får det bedste år efter kriseperioden. Det er et behov for udskiftning af driftsmateriel, der driver salget. Vognparken i transportbranchen har de seneste år været nogenlunde konstant omkring de 40.000. Det er cirka 10.000 mindre end før krisen.

- Vi tolker helt klart salget af lastbiler, driftsmidler i transportindustrien, som et meget positivt tegn på aktivitetsniveauet, Gunni Mikkelsen.

- Bilsalget er en af indikatorerne for samfundets generelle økonomiske udvikling. Ligesom flere af de andre indikatorer, er også bilsalget meget positivt. Det glæder vi os naturligvis over, og vi ser med optimisme på udviklingen de kommende måneder, slutter Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094