23948sdkhjf

DSV: Luftfragt led i juli

Det globale marked for luftfragt havde en negativ vækst i juli
Det globale marked for luftfragt havde en negativ vækst i juli, hvor de samlede fragtmængder faldt med 0,6 pct. i forhold til samme periode året før. Det skriver Ritzau Finans ifølge npinvestor.dk.

Det viser tal fra The International Air Transport Association, IATA, der er offentliggjort fredag.

Der var tilbagegang i de fleste regioner, men især i Nord- og Sydamerika sprang i øjnene med et fald i mængderne på 5 pct. målt på såkaldte fragt-ton-kilometer (FTK).

- Den seneste uro på aktiemarkederne viser, at investorerne virkelig er bekymret for styrken i den globale økonomi. Og den skuffende udvikling i fragten er symptomatisk for en bredere opbremsning i den økonomiske vækst, siger Tony Tyler, der er direktør for IATA, i en pressemeddelelse.

- Kombinationen af Kinas fortsatte skift mod det indenlandske marked, svaghed i flere af vækstmarkederne, og en aftagning i den globale handel indikerer, at de kommende måneder bliver hårde for global luftfragt, siger Tony Tyler.

Trods tilbagegangen i juli har der år til dato været en vækst på 2,9 pct. i forhold til 2014.

DSV nedjusterede i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal forventningerne til væksten i markedet for luftfragt i 2015. Transportkoncernen venter nu en årsvækst på 2-4 pct. mod tidligere 3-5 pct.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094