23948sdkhjf

Video: Kampagne skal gøre det populært at køre lastbil

Om få år vil Danmark mangle 4.000 lastbilchauffører. Derfor skal der tages skrappe midler i brug for at tiltrække de unge til faget - se video
3F og vogmændenes arbejdsgiverforening ATL indgår en sjælden alliance og søsætter nu den fælles kampagne "Job i transport", der skal gøre op med chaufførjobbets blakkede ry og tiltrække flere unge til førerhusene.

Chaufførerne på de danske veje er en central forudsætning for vækst og fremskridt, men der bliver stadig færre af dem. Ifølge branchens egne beregninger vil der om få år mangle op mod 4.000 chauffører, hvis det ikke lykkes at gøre det mere populært at køre lastbil.

"Usundt" og "lavstatus"

En væsentlig årsag til de mange tomme pladser i lastbilerne er branchens blakkede ry, hvilket senest er blevet dokumenteret i en undersøgelse fra analyseinstituttet Voxmeter.

Her blev jobbet som chauffør primært associeret med ord som "usundt", "ensomt", "lavstatus" og "ringe arbejdsvilkår". Men det billede er misvisende, mener både 3F Transport og vognmændenes arbejdsgiverforeningen ATL, der hører under Dansk Industri.

3F og ATL sidder normalt på hver sin side af bordet i skarpe forhandlinger om overenskomsterne, men i regi af Transportens Udviklingsfond, som de to organisationer administrerer sammen, lancerer de nu en fælles kampagne, der skal ændre branchens image og tiltrække flere unge til faget.

- Vi er oppe mod en tendens til, at mange unge ikke overvejer ret mange andre muligheder end gymnasiet, når folkeskolen er afsluttet. Derfor er kampagnen i lige så høj grad målrettet forældrene. Når de taler med deres børn om forskellige muligheder, skal de også kunne pege på uddannelsen som lastbilchauffør, hvilket sker alt for sjældent. Der er ingen tvivl om, at der er gode fremtidsmuligheder inden for transportfaget. Det vil vi med denne kampagne gøre alt, hvad vi kan for at vise, fortæller Jørgen Aarestrup, forhandlingssekretær i 3F og formand for Transportens Udviklingsfond.

Gode historier fra førerhuset

Med kampagnen "Job i transport" vil 3F og ATL - med hjælp fra nuværende chauffører og virkelige historier fra landevejen - tale direkte til de unge og deres forældre via sociale medier, en kampagnehjemmeside, digitale annoncer og senere events på uddannelsesinstitutioner.

Budskabet er, at transportbranchen tilbyder en attraktiv fremtid med alsidige arbejdsdage, spændende udfordringer og gode muligheder for videreuddannelse.

- Som chauffør har man et selvstændigt arbejde med et stort ansvar. Det er et udadvendt job, hvor man er tæt på kunderne, og man får en god overenskomstmæssig løn. De positive sider ved at være chauffør er trængt i baggrunden de senere år. Dem skal vi have frem nu, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Se et eksempel på én af kampagnevideoerne her:


Kilde: jobitransport.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109