23948sdkhjf

Kort nyt fra Borgen

Politikerne på Christiansborg behandler hver uge mange transportsager. De seneste omfatter politiets kontrolaktioner, køreprøveskandale, kørsel med hashpiller, sønderjysk jernbane og prisen for landstrøm i havnene.
Opfølgning på kontrolaktioner

Henning Hyllested (EL) vil gerne høre om status for Tungvognscenter Østs kontrolaktioner. Det handler om ulovlig cabotagekørsel og overtrædelser af godskørselslovens overenskomstbestemmelse. Han fornemmer, at rapporterne ikke er nået frem til Trafikstyrelsen.

Prøvejustits strammes

På baggrund af en større køreprøveskandale overvejer rigspolitiet flere foranstaltninger mod snyd ved køreprøvens teoriprøve. Foreløbig skal mobiltelefoner afleveres ved prøvens start, og der må kun anvendes godkendte tolke, oplyser transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til Peter Skaarup (DF).

Hashpiller koster kørekort

Personer i behandling med cannabisstoffet THC, som er kendt under produktnavnene Marinol eller Sativex, får frataget kørekortet. Sundhedsstyrelsen siger, at færdselssikkerheden bringes i fare, da de to midler kan virke sløvende, medføre svimmelhed og i værste fald være årsag til bevidstløshed, oplyser transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til Pernille Skipper (EL).

Sønderjysk bane helt klar til oktober

Godsbanetrafikken kan glide friere i Sønderjylland. Dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens er åbnet. Imidlertid vil sikringsarbejder på Tinglev Station påvirke trafikken i sydgående retning frem til begyndelsen af oktober, oplyser Banedanmark. Der er stadig enkeltsporet jernbane mellem Tinglev og Padborg.

Top skæres af pris for landstrøm
Danmark har fået EU-godkendt en momsundtagelse for landstrøm til skibe. Flere store havne vil etablere strømanlæg, og det er gjort lettere via standardisering af stik og strømforsyning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078