23948sdkhjf

Transportministeren så på veje og havn i Aabenraa

Hans Christian Schmidt var inviteret af borgmesteren for blandt andet at se på trafikale forhold og på udviklingsmuligheder for erhvervshavnen
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt takkede for nyligt ja til en invitation fra Aabenraas borgmester Thomas Andresen til at komme til Aabenraa for at se på flere trafikale forhold.

Ministeren mødtes på rådhuset og på Aabenraa Havn med borgmesteren, havnens formand Erwin Andresen, havnedirektør Henrik Thykjær samt direktør Oluf Lauridsen fra Valmont SM. På mødet diskuterede parterne blandt andet en ny motorvejstilslutning som aflastning for til- og frakørslerne på E45 ved Rødekro, samt muligheder for at køre med modulvogntog til virksomhederne på Brunde og Egelund.

- Henvendelsen til ministeren skyldes, at vi i Aabenraa Kommune aktivt forsøger at gøre os til den kommune, virksomheder inden for transport og logistik foretrækker at slå sig ned i. Det gør vi gennem planlægning og investeringer, og vi tager afsæt i såvel de regionale som internationale muligheder, som kommunens grænsenære placering giver os, forklarer borgmester Thomas Andresen.

På havnen blev transportministeren bl.a. orienteret om, hvordan et stort antal arbejdspladser i lokalområdet er afhængige af havnen og af, at godstransport, herunder især sværgodstransporter, kan komme til og fra havnen bedst muligt.

- Gode adgangsforhold er af største betydning for havnens kunder, bl.a. er det afgørende for en lokal virksomhed som Valmont SM fra Hjordkær for at den kan fastholde og udbygge sin position i markedet. Virksomhedens arbejdspladser er direkte afhængige af adgangsforhold til Aabenraa Havn samt transportkorridorer mellem havnene i Aabenraa og Esbjerg. Gode adgangsforhold vil også kunne medvirke til at udbygge det tyske marked, hvor virksomheder i Nordtyskland med fordel kan anvende Aabenraa Havn, forklarer formand for Aabenraa Havn Erwin Andresen og fortsætter:

- Det var mit indtryk, at ministeren blev opmærksom på, hvor vigtige disse forhold er for havnens fremtidige muligheder for udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125