23948sdkhjf

Vognmand truer med at blackliste chauffør

Uoverensstemmelse og trusler mellem en chauffør og en vognmandsvirksomhed har fået 3F på banen
Transportfirmaet AK Transport & Trading truer med at gøre arbejdslivet umuligt for en sygemeldt chauffør, der sagde op. Ejeren af firmaet vil blackliste ham som dårlig chauffør, skriver Fagbladet 3F.

Det gælder chauffør Jørgen Froider, der før sommer sagde op i det københavnske transportfirma efter fire måneders sygemelding.

Det fik indehaveren Ahmad Abdul Rahman Al-Korde til at svine ham til i en mail, hvor han også meddeler ham, at Jørgen Froider bliver sat på en offentlig blackliste over dårlige chauffører, som er tilgængelig for andre vognmænd.

Rod i papirerne

Jørgen Froider fra Roskilde fortæller, at der ikke var styr på hverken arbejdsforhold eller løn i AK Transport & Trading.

- Jeg fik ikke den løn, jeg skulle have og tingene kørte skidt. Truslen om at blackliste mig er ubehagelig. Jeg ved ikke, om listen findes i virkeligheden. Men tænk at synke så dybt som arbejdsgiver med den slags metoder. Det firma skulle stoppes, siger Jørgen Froider.

Faglig medarbejder i 3F Roskilde Bo Henriksen er vred over truslen om at blackliste Jørgen Froider.

- Jeg synes, det siger alt om arbejdsgiveren, at han truer med at ødelægge Jørgen Froiders arbejdsliv, siger Bo Henriksen.

3F har nu rejst et krav på cirka 40.000 kr. for underbetaling.

- Men AK Transport & Trading trækker tiden og kommer ikke med de papirer, de lover, siger Bo Henriksen.

Vognmand ikke enig i lønkrav

Ahmad Abdul Rahman Al-Korde pointerer, at han ikke er enig i lønkravet og forklarer, at han er ved at finde dokumentation frem. Han siger også, at Jørgen Froider ikke er kommet på blacklisten.

- Jamen, det var ikke for at skræmme ham. Vi gider bare ikke høre fra ham mere. Jeg har ikke sat ham på listen, siger Ahmad Abdul Rahman Al-Korde til Fagbladet 3F.
Spørgsmål: Findes den liste i virkeligheden?

- Ja, den ligger på nettet og er en liste over dårlige chauffører, som andre vognmænd kan se, oplyser han.

Det er dog ikke muligt for Fagbladet 3F at finde listen på baggrund af den hjemmesideadresse Ahmad Abdul Rahman Al-Korde oplyser.

Retsligt efterspil

Der har været holdt lokalforhandlinger med AK Transport & Trading. Sagen er nu i 3Fs Transportgruppe, hvor der har været møde med arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

3F's Transportgruppe har i forvejen fat i AK Transport & Trading ApS, hvor firmaet i Arbejdsretten vil blive mødt af et millionkrav for underbetaling af chauffører i en række andre sager. Firmaet har rekord med 15 underbetalingssager på to år.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188