23948sdkhjf

Fjernstyrede færger er fremtiden

Den første fjernstyrede færge kan ramme vandet allerede indenfor fire til fem år, takket være en ny bølge af forskning på området
Den første fjernstyrede færge kan ramme vandet allerede indenfor fire til fem år, takket være en ny bølge af forskning i operationel effektivitet baseret på intelligente løsninger. Det mener Oskar Levander, der er vice president for innovation, engineering og teknologi i Rolls-Royce Marine i Finland.

Det skriver World Maritime News.

Levander vurderer, at den maritime industri står på kanten af en ny æra, hvor intelligente skibe er én af de største teknologiske trends - hvilket betyder udvikling i automation, robotteknologi, støtteværktøjer til optimering og så videre. Den trend vil også medbringe løsninger inden for fjernstyring, mener han.

- I dag er der meget fokus inden for forskning og udvikling på ubemandede fly og førerløse landbaserede køretøjer, og samfundet er blevet mere parat til at acceptere disse samfundsændrende løsninger. Det er kun et spørgsmål om tid, før skibsfarten vil følge samme vej”, siger Oskar Levander

De første ubemandede handelsskibe vil sandsynligvis være skibe, der kan drives lokalt, da de enkelte flagstater kan tillade de ubemandede skibe at sejle i deres farvand før, at den internationale regulering er på plads. Af den årsag mener Oskar Levander også, at færger vil være blandt de første skibe, der bliver ubemandede, da de sejler inden for et begrænset område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08