23948sdkhjf

Banebrydende batteriteknologi fra Bosch

Bosch køber Seeo Inc. og satser på anoder af ren lithium - med mere end dobbelt så stor rækkevidde med faststofceller
Bosch viser nu en ny batteriteknologi til elbiler, der allerede vil kan være klar til at gå i serieproduktion om fem år. Overtagelsen af den nyetablerede amerikanske virksomhed Seeo Inc. i Californien vil hjælpe med til at gøre dette muligt.

Ud over sin egen udvikling inden for batteriteknologi har Bosch med opkøbet anskaffet sig afgørende knowhow inden for innovative faststof-celler til lithium-batterier samt eksklusive patenter.

- Faststofceller kan være en afgørende gennembrudsteknologi, siger koncernchef Volkmar Denner, og fortsætter:

- Disruptiv start-up teknologi møder en multinational virksomheds brede systemviden og økonomiske ressourcer.

Indtil nu har det været det erklærede branchemål at fordoble batteriernes energitæthed og halvere deres omkostninger i løbet af dette årti. Med de nye faststofceller ser Bosch potentiale til mere end en fordobling af energitætheden inden 2020 samtidig med en yderligere reduktion af omkostningerne.

En sammenlignelig elbil, der i dag har en rækkevidde på 150 km, vil således kunne tilbagelægge mere end 300 km uden opladning – med lavere omkostninger.

Overtagelsen af Seeo Inc. passer helt ind i Bosch’s strategi for elektromobilitet. I 2025 forudser virksomheden nemlig, at ca. 15 % af alle nye biler fremstillet over hele verden vil have elmotor. I Europa vil mere end en tredjedel af alle nye biler til den tid være eldrevne – de fleste som plug-in-hybrider.

- Den rene lithiumanode er et stort innovativt spring inden for battericellekonstruktion, siger Denner.

Takket være overtagelsen af Seeo Inc. er Bosch nu i besiddelse af de første forsøgsceller, der har potentiale til at opfylde bilindustri-ens høje krav, hvad angår holdbarhed og sikkerhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109