23948sdkhjf

Alpi flytter fødevarer verden rundt

Det kræver en helt særlig know-how, når fødevarer skal transporteres på tværs af landegrænser
Handlen med fødevarer er global, og den danske eksport til de oversøiske markeder udgør 1/3 af den samlede fødevareeksport fra Danmark.

Hos speditionsfirmaet Alpi med afdelinger i Herning, Odense, Greve og Padborg har man stor erfaring med temperatur-kontrolleret transport af fødevarer til oversøiske destinationer.

– Danmark har en kæmpe eksport af fødevarer, såsom kød, fisk mejeriprodukter og bakery. Transport af sådanne varer kræver, at man har et stort know-how. Det er et specifikt kompetenceområde i vores branche. Den afdeling kalder vi Alpi Cool. Den har eksisteret i 15 år og har oplevet en flot udvikling de seneste år, hvilket skyldes de meget erfarne og dedikerede specialister hos Alpi, siger Troels Zenner, Key Account Manager hos Alpi.

Forskellige krav

Forskellige fødevarer skal transporteres ved forskellige temperaturer. Eksempelvis transporterer Alpi nogle former for fisk og kød i containere, hvor temperaturen er minus 18-20 grader, mens ost transporteres typisk på plus 3-5 grader, bananer plus 14,6 grader og chokolade plus 14 grader.

- Generelt kræver transport af fødevarer også en indgående viden om de forskellige landes fødevarekontrol og veterinære forhold – samt naturligvis erfaring med toldregler worldwide. Det er helt afgørende for en sikker transport, at man som speditør er fuldt opdateret på disse forskellige love og krav, siger Troels Zenner og tilføjer:

-Det kan medføre kæmpe omkostninger, hvis containerne for eksempel ikke har haft den rigtige temperatur under transporten eller hvis den aftale leveringstid ikke overholdes.

Fisk fra fjerne egne

Mangfoldigheden i danskernes spisevaner betyder, at også fødevareimporten er betragtelig.

Eksempelvis importerede Danmark fisk og skaldyr i 2014 for næsten 15 mia. kr. - og pudsigt nok eksporterede Danmark i samme periode fisk og skaldyr for mere end 20 mia. kr. Fisk og skaldyr er suverænt den største importgruppe blandt fødevarerne – og en stor del hentes i Fjernøsten.

Troels Zenner pointerer vigtigheden af, at de danske virksomheder vælger specialister til at udføre deres fødevaretransporter – uanset om det er import eller eksport.
Læs mere om: ALPI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19