23948sdkhjf

Kort nyt fra Borgen

Hver dag året rundt (næsten) debatteres og vedtages love og forordninger på Christiansborg. Mange af dem vedrører transport. Her er et lille udvalg af ugens sager.
Variable fartskilte med app

Regeringen diskuterer, om såkaldt dynamisk skiltning skal indgå som en betingelse, når der sendes vejprojekter i udbud. Fordelen med dynamisk skiltning er, at fartbegrænsningen kan justeres op eller ned elektronisk og tilpasses situationen. Det er især en fordel, når vejarbejdet ligger stille, mener Kristian Pihl Lorentzen (V). Vejarbejdsformanden kan nemt skilte hastighedsgrænsen op med en app på smartphone. Det behøver slet ikke at medføre en stor meromkostning at bruge ny teknologi.

Trafikkaos forlænges i Aarhus

Trafikrodet i Aarhus bliver ikke mindre af, at kommunens letbaneprojekt og Banedanmarks forbedringer på Grenaabanen kolliderer. Den aftale koordination er opgivet, så jernbanens fornyelse forsinkes.

Sønderjysk bane udvidet

Godsbanetrafikken kan glide friere i Sønderjylland efter åbningen af dobbeltsporet mellem Vamdrup og Vojens. Det giver bedre mulighed for at flytte lastbiltrafik til jernbane, noterer transportminister Hans Chr. Schmidt. Dobbeltsporet går dog ikke helt ned til grænsen. Der er stadig enkeltsporet jernbane mellem Tinglev og Padborg.

Støjvold for kort

Vejdirektoratet vil snakke med et par haveforeninger ved Frederikssundmotorvejen om støjvolden ved Harrestrup og Risby Å forlænget, oplyser transportminister Hans Chr. Schmidt (V) i et svar til Kenneth Kristensen Berth (DF). Beboerne er bekymrede for, at deres børn løber ud på motorvejen, hvis der ikke sættes et længere hegn op.

DF's fire trafikpolitikere

Dansk Folkeparti, der voksede fra 22 til 37 mandater ved folketingsvalget i juni, har endelig - som det sidste parti - udpeget sine udvalgsmedlemmer. Den nyvalgte Peter Kofoed Poulsen er blandt DF's fire medlemmer af Folketingets trafikudvalg. De tre øvrige er Kim G. Christiansen (trafikordfører), Morten Marinus og Mette Hjermind Dencker.

Pressen uønsket i styrelse

Debatten om udflytning af Søfartsstyrelsen til Svendborg er så ømfindtlig, at en journalist fra Fyns Amts Avis ikke måtte komme inden for døren for at tale med en tillidsmand. Interviewet blev gennemført på neutral grund, og budskabet lyder: Kun 15 procent af medarbejderne flytter med.

Hurtigere ambulancer

Ambulancer kan få lov at køre 100 km/t på motorvej og 80 km/t på andre veje uden udrykning, hvis de opfylder betingelserne i en Tempo 100-ordning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078