23948sdkhjf

Vognmand snyder chauffører for over en halv million

Det er store problemer med ansættelsesforholdene hos transportfirmaet Edelskovs ApS
Siden 2007 har 3F haft omkring 20-25 sager for medlemmer ansat hos transportfirmaet Edelskov ApS om ikke-udbetalt løn, pension, feriepenge og brud på overenskomsten. Tilsammen har chaufførerne fået efterbetalt mere end 600.000 kroner. Det skriver Fagbladet 3F.

Det drejer sig blandt andet om en tidligere chauffør hos Edelskovs ApS fra Sydjylland. Han kørte fragt i Danmark, men blev ansat i Tyskland på dansk eksportoverenskomst. Ifølge overenskomsten er det kun lovligt, når man kører i udlandet. En chauffør fra Fyn oplevede, at firmaet ikke betalte feriepenge. Begge chauffører fik efterbetalt omkring 20.000 kroner hver.

I 2013 indgik Edelskovs ApS overenskomst, og i 2014 meldte firmaet sig ind i Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik under Dansk Industri. Dog har det ikke medført, at de følger overenskomsten, fortæller Jørgen Christensen, som er brancheansvarlig for Transport i 3F Aabenraa-Tønder.

- Når der er gentagne sager mod firmaet, som ligger bagud, og der opstår nye sager, er der mulighed for at indberette virksomheden til Trafikstyrelsen. De kan inddrage firmaets godskørselstilladelser, så de ikke må køre længere. Det kunne godt komme på tale, siger Jørgen Christensen til Fagbladet 3F.

Derfor opfordrer han heller ikke til at blive ansat i firmaet.
- Jeg anbefaler ikke vores medlemmer at søge job hos Edelskovs ApS, hvis de spørger mig, siger Jørgen Christensen.

Fagbladet 3F har været i telefonisk kontakt med direktøren for Edelskovs ApS, Heino Edelskov. Fagbladet 3F spurgte ham, hvorfor firmaet ikke overholder overenskomsten, som de selv har underskrevet, og hvorfor der sker gentagne fejl i deres lønafregninger.

- Vi har arbejdet ud fra det, som vores juridiske rådgivning har anbefalet os. Det er dem, som udarbejder vores system, siger Heino Edelskov.

Spørgsmål: Det må så betyde, at jeres juridiske afdeling gentagne gange laver fejl. Overvejer I så ikke at skifte dem ud?

- De er ikke længere vores rådgivere, fortæller Heino Edelskov.

Spørgsmål: Hvad så fremadrettet – vil I lave samme fejl i fremtiden?

- Fremadrettet kan jeg ikke afvise, at der sker fejl. Det kan ingen mennesker jo. Men jeg er af den overbevisning, at vi vil overholde gældende aftaler i fremtiden. Jeg kan også sige det sådan her: der har været en fejl, vi har efterbetalt det, vi skulle, og så har jeg ikke flere kommentarer, siger Heino Edelskov.

3F har stadig igangværende sager kørende mod firmaet.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111