23948sdkhjf

Trafikkampagne går efter kasernerne

Selvom man har uniform på, så er det ikke i orden at tjekke mails og sms'er mens man kører. Derfor går kaserner nu ind i trafikkampagne
Sidste år kom 20 personer til skade i et af forsvarets 8.000 køretøjer, og samlet kører forsvaret ansatte mellem 60 og 90 millioner kilometer både i og udenfor kasernerne.

Det er baggrunden for, at Vordingborg og Aalborg kaserner nu går ind i Rådet for Sikker Trafiks opmærksomhedskampagne. Således vil soldaterne i de kommende uger få indprentet, at de skal holde bedre øje med vejen - og mindre med alt andet.

Det skriver dr.dk.

Det er især de mange pendlerkilometer, soldaterne slider på vejene, der skal gøres mere sikre, fortæller major Jes Hebsgaard, der er chef for forsvarets færdselsafdeling:

- Når vi er på øvelse, så er det min oplevelse, at vi er hundrede procent koncentrerede. Og det vil jeg gerne tage med over i de private biler, siger han.

For mange mennesker er bilen i dag en slags rullende kontor. Derfor er det vigtigt, at ledelsen er med til at bakke op om at sikkerheden bliver prioriteret:

- Det er vigtigt, at medarbejderne får tid til at tage de telefonopkald, de skal. Og at der er luft i kalenderen, til at svare på mails og sms'er, selvom man er på landevejen, siger Lisbeth Sahl.

Hun påpeger, at det er vigtigt, at krav om effektivitet ikke går ud over medarbejdernes sikkerhed, ligesom når man går op i sikkerhed på for eksempel byggepladser.

Major Jes Hebsgaard håber, at de ansatte vil tage lidt af den trafikkultur med, som de har når de kører i forsvarets tanks eller mandskabsvogne:

- Et uheld er et for meget. Og vi kører på de samme veje som alle andre bilister, så vi har jo de samme forpligtelser, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109