23948sdkhjf

Skæbneuge for Femertunnel

På onsdag den 7. oktober skal de nye bud fra entreprenørerne vurderes.
Onsdag den 7. oktober vil gå over i historien som "Store Femerdag". Denne dag mødes forligspartierne (alle bortset fra Enhedslisten og Alternativet) for at vurdere de reviderede entreprenørbud på anlæg af Femertunnelen.

- Det er et meget afgørende møde. Det er dagen, hvor vi må træffe en beslutning eller i det mindste beslutte en tidstermin, siger transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Anlægsloven er allerede vedtaget, så de syv partier kan give grønt lys for byggeriet, hvis ellers de reviderede bud er kommet langt nok ned. I første runde lød det samlede tilbud på 49,4 milliarder kroner for sænketunnelen. Det var 8,9 milliarder kroner højere end forventet.

Måske bliver der kun givet gult lys i form af en tidsplan for beslutningerne - og ikke en egentlig tidsplan for selve byggeriet. Der er nemlig stadig usikkerhed om tidsforløbet for den tyske miljøgodkendelse.

Tysk forklaring

Slesvig-Holstens økonomi- og trafikminister Reinhard Meyer var i København fredag den 2. oktober, hvor han mødtes med transportminister Hans Chr. Schmidt og trafikordførerne fra forligskredsen.

Dagsordenen er en pædagogisk indføring i den tyske miljøgodkendelse, som ligger uden for politikernes indflydelse. Her understregede Reinhard Meyer, at den tyske miljøgodkendelse ikke kommer før 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094