23948sdkhjf

Virksomheder er dårlige til at se medarbejdernes ideer

Går glip af et stort potentiale, der ligger lige til højrebenet, mener professor
Virksomhederne er for dårlige til at udnytte de gode ideer, som medarbejderne gemmer på. Det mener, professor i organisation og ledelselsteori, Steen Hildebrandt.

- Medarbejderne har et enormt potentiale, de er ikke bare nogen, der udfører givne opgaver. Mange virksomheder har opdaget det, men der er rigtig mange andre, som er elendige til at dyrke det potentiale, siger han til DR Midt & Vest.

Professoren fremhæver støberiet Valdemar Birn i Holstebro, hvor de har opsat en ide-kasse netop for at få medarbejdernes input.

De bedste ideer føres ud i livet og belønnes med 5000 kroner. Og det betyder noget, siger medarbejder Thorbjørn Lund Madsen, der har postet flere ideer i kassen:

- Det betyder meget for mig, fordi jeg får et skulderklap for min ide, og det bliver også godt for virksomheden på den lange bane, siger han til DR Midt & Vest.

Tillidsrepræsentant hos Valdemar Birn, Jette Sulkjær, mener også, at det er ude i maskinrummet, at de gode ideer skal findes:

- De mennesker, der står med hænderne i tingene, de ved tit meget mere end dem, der sidder på kontorgangene gør, siger hun.

Det er netop tiltag som idepostkassen, der skal til, hvis tingen skal ændre sig ifølge professor Steen Hildebrandt:

- Mange virksomheder ikke er gode nok til at fange ideerne, fordi de har et fuldstændigt forældet syn på medarbejderne og på hvordan kreativitet og innovation kan dyrkes i en virksomhed til alles fordel, siger han til DR Midt & Vest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079