23948sdkhjf

Give Goodwind køber op i Skotland

Stigning i skotske og irske vindmøller får dansk transportør til at købe lokal ekspert på vindmølletransport.
Antallet af udbudte vindprojekter i Skotland og Irland er i kraftig stigning. Alene i Skotland er 450 møller på 20 forskellige sites under opbygning, og yderligere 755 møller er på vej. Det får nu den danske specialist på vindmølletransport, Give Goodwind, til at rykke ind i Skotland og købe en stor mølletransportør ved Glasgow for at kunne ekspandere.

- Lige nu og de kommende år er Skotland og Irland et af de allervigtigste markeder for vindenergi. Vi er allerede specialister på de vigtige markeder i Nordeuropa, nu vil vi også være i hele det engelske område, hvor vi regner med at tage store markedsandele, siger adm. dir. Hans Ove Dahl, Give Goodwind A/S.

Give Goodwind’s opkøb i Skotland følger efter, at virksomheden netop har etableret eget kontor i Irland. Ifølge de officielle planer skal der her opsættes ca. 275 MW i gennemsnit om året frem til 2020.

- I Irland kan vi lige nu se et boom og transporter til næsten 200 møller på vej i udbud, og vi ved, at der er flere på vej, fortæller Hans Ove Dahl.
Dermed er Give Goodwind nu til stede i i alt syv lande, der udover Danmark, Skotland og Irland tæller Norge, Sverige, Tyskland og senest Polen, som kom til i 2015.

Lokalkendskab afgørende

I Skotland køber Give Goodwind en veletableret transportør, som har været på UK-markedet i 11 år. Firmaet, Give Svaergods Transport Ltd., havde tidligere dansk ejer, men har de sidste tre år været 100 pct. ejet af den skotske direktør.

Med købet får Give Goodwind totalt mere end 60 trækkende enheder og mere end 200 trailerenheder, som alle er specialkonstruerede til transport af vindmølledele.

- Vi får meget stor kapacitet og fleksibilitet samtidig med, at vi får den store ekspertise om lokale og nationale forhold, som jo ligger i at overtage en lokal transportør med mange års erfaring. Det giver stor sikkerhed for transporterne og gør det lettere at designe gode transportløsninger til kunderne, siger Hans Ove Dahl, Give Goodwind A/S.

Positivt aftryk på omsætning

Give Goodwind havde i det seneste regnskabsår 2013-14 sit hidtil bedste år med en omsætning på 220 millioner kroner og et overskud på 14,5 millioner kroner.

Selvom 2014-15 ikke har ligget på samme niveau, forventer Hans Ove Dahl at Give Goodwind for det kommende år kommer til at øge omsætningen betragteligt i forhold til rekordåret 13-14.

- Sidste år annoncerede vi, at 2014-15 ville blive præget af en midlertidig nedgang på især det tyske marked. Det kom til at holde stik. Til gengæld gik det godt i Polen, hvor vi lige havde åbnet. Nu ser vi en stor opgang i Skotland og Irland, og det forventer vi, vil sætte et meget positivt aftryk på vores aktivitetsniveau og omsætning for de kommende år, siger adm. dir. Hans Ove Dahl.

Nye regler i UK får ingen betydning

De nye regler for mindre støtte til vindenergi – den såkaldte Climate Change Levy-ordning – der netop er annonceret af den britiske regering, vurderer Give Goodwind ikke får nogen betydning for forretningsmulighederne I Skotland.

- Vi kan se på antallet af projekter i omløb, at der kommer til at ske rigtig meget i Skotland. Og efter mere end 25 år i branchen er vi vant til at arbejde med korte tidshorisonter og pludselige forandringer, siger adm. dir. Hans Ove Dahl.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094