23948sdkhjf

USA mangler 48.000 chauffører

Den amerikanske transportbranche er presset på chaufførmangel og betaler fed løn for at lokke flere til at tage rattet
Ifølge en ny rapport, udarbejder af brancheorganisationen American Trucking Associations, kommer USA til at mangle tæt på 50.000 chauffører ved årets udgang. Det skriver CNN Money.

Manglen spidser til - sidste år var tallet 30.000, og for 10 år siden hed det 20.000 manglende chauffører. Og manglen kan mærkes på hele den amerikanske økonomi, fordi priserne bliver presset i vejret, når supermarkeder ikke kan få leveret varer til hylderne, tankstationer kæmper med at få benzin i standerne og webshops som Amazon ikke kan levere indkøb til borgernes bopæl.

Lønnen til chaufførerne er ikke overraskende steget betragteligt, i modsætning til resten af det amerikanske arbejdsmarked, og nogle firmaer som Walmart er nu klar til at punge ud med en årsløn på $73.000 (479.000 DKK). Middellønnen placerer sig dog omkring $40.000 om året.

Chaufførjobbet er ikke nemt at sælge til amerikanerne. Med de uens arbejdstider bliver balancen mellem arbejdet og privatlivet svær at kalkulere, og det skræmmer mange væk, at chauffører kan risikere at være hjemmefra i lange perioder af gangen.

Som vi kender det herhjemmefra, er de unge heller ikke interesserede i at gøre karriere som chauffører i USA, så den gennemsnitlige alder på de amerikanske chauffører er nu kravlet op på 49 år.

Historisk har branchen svært ved at rekruttere kvinder. For selvom arbejdsstyrken i USA udgøres af 47% kvinder, en procentdel, der kun er steget i de seneste generationer, så har kun ca. 6% valgt truckerdrømmen som levevej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063