23948sdkhjf

Chaufførløn på 16 euro - om dagen

Lettisk chauffør, der kører i Danmark, tjener 16 euro om dagen. Det er social dumping, så det gør noget, siger 3F
3F råber igen vagt i gevær over den konkurrenceforvridende cabotagekørsel, der hver dag foregår på de danske veje.

I et indslag på TV2 Nord har regionalstationen talt med Rio Bahmans, der er chauffør fra Letland. Han tilbringer mange timer på de danske rastepladser, hvor han venter på at få en ny tur af et vognmandsfirma. Han tjener 16 euro om dagen - eller lige omkring 120 kr. - og det er chokerende, siger Finn Jenne, formand for 3F i Frederikshavn:

- Det lyder godt nok som lidt af en skandale. Jeg havde håbet på, at det var i timen, han sagde for så begynder det at ligne lidt. Men 16 Euro om dagen er jo social dumping, så det gør noget, siger han i indslaget, og fortsætter:

- De her chauffører prøver bare at tjene til dagen og vejen. Det er ganske almindelige mennesker, der bliver udnyttet på det groveste. Så det er vognmændene og speditørerne, vi synes, er banditterne i denne her sag.

En ukrainsk lastbilchauffør fortæller, at han har været her siden september og skal blive til december. Han sørger også for at krydse grænsen konstant.

Når chaufførerne konstant krydser grænsen, kan de køre nonstop i Danmark - uden at de kan blive taget for ulovlig cabotagekørsel. Og det gør, at danske chauffører efterhånden er en sjældenhed på de danske veje.

- Det seneste, jeg har hørt, er, at der er forsvundet 5.000 chauffører inde for faget de sidste 7-10 år, siger Finn Jenne til TV2 Nord.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094