23948sdkhjf

Flere kvinder kører lastbil i Sverige

I Danmark bliver en ud af 100 lastbiler kørt af en kvinde. I Sverige er det hver tiende
Danmark kunne lære noget af vores svenske broderfolk, når det gælder udviklingen i transportfaget. Eller måske burde man sige søsterfolk.

DI Business skriver, at mens både Sverige og Danmark oplever stor mangel på chauffører, så er svenskerne lykkedes med at lokke en ny type chauffør ind i førerhuset. Nemlig kvinderne, der i stigende grad ser fordelene ved at arbejde på landevejen.

Mens én ud af hundrede chauffører i Danmark er kvinder, kan svenskerne nu prale af, at hvert tiende nyansatte chauffører er en kvinde.

- Hvis vi skal have fat i flere kvinder, skal vi gøre op med nogle af de myter, der er om arbejdet som chauffør - for eksempel at kvinder ikke er fysisk stærke nok til at klare jobbet, siger direktør i ATL, Lars William Wesch om udviklingen.

ATL har sammen med 3F netop iværksat kampagnen "Job i transport".

- Men det kræver mere end en kampagne, hvis vi skal tiltrække nye grupper. At være lastbilchauffør i dag handler ikke mindst om at kunne tænke strategisk og yde en god service. Og ét er sikkert: vi får brug for flere talenter, der vil være med til at udvikle sig selv og branchen – uanset køn, siger branchedirektøren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203