23948sdkhjf

Kampagne skal løse problemer med særtransporter

Vejdirektoratet vil ændre bilisternes adfærd - men FDM vil helt forbyde de langsomme særtransporter i myldretiden
Forsøger man at påvirke bilisternes adfærd, kan man slippe af med bilkøerne efter de lange vindmølletransporter på motorvejen. Det mener i hvert fald Vejdirektoratet, der vil sætte ind med en kampagne, der skal lære privatbilisterne at omgås kæmpe-lasten.

Men FDM ser langt hellere, at Vejdirektoratet nedlægger forbud mod særtransporter i myldretiden. Det skriver TV2OJ.

I foråret var der politisk krav om, at vejmyndigheden skulle gribe ind. Siden da har myndighederne dog ikke lykkedes med at skaffe sig et overblik over problemets omfang.

Højere hastighed for de længste transportere er et af flere tiltag, som Vejdirektoratet nu overvejer. Ifølge interne notater, som TV 2 | ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i, overvejer Vejdirektoratet desuden en videokampagne.

- Vi vil lave en film eller en kampagne for at adfærdsregulere trafikanterne, så de for eksempel kører hurtigere forbi en særtransport, siger Gitte Hoeg, der er områdechef i Vejdirektoratet.

Men en video løser ikke problemet, mener FDM.

- Vi tvivler altså i FDM på, at kampagner, der skal få bilister til at køre mere hensigtsmæssig forbi særtransporterne, er løsningen i sig selv. Det kan være en del af løsningen, men vi tror altså også på, at man bliver nødt til at kigge på, hvornår det er, at vi skal sende de her transportere af sted, siger Torben Lund Kudsk, der er afdelingschef FDM.

Se TV2 Østjyllands indslag her

Kilde: TV2OJ.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469