23948sdkhjf

Volkswagen bløder efter diesel-skandale

For første gang i 15 år er Volkswagen kommet ud med et underskud.
Volkswagen er kommet ud af tredje kvartal med et driftsunderskud på 3,48 milliarder euro. Underskuddet svarer til cirka 25 milliarder danske kroner og skyldes nedskrivninger relateret til dieselskandalen.

Underskuddet er mere end analytikernes prognose på 3,27 milliarder euro. Nedskrivningerne til diesel-skandalen ender på 6,7 milliarder euro, rundt regnet 50 milliarder kroner og er en smule højere end tidligere udmeldt.

Bilproducenten har nedjusteret forventningerne og venter et markant fald i EBIT-indtjeningen i 2015 som følge af skandalen, og nye investeringer vil blive genovervejet, mens de igangværende spareprogrammer vil blive intensiveret.

Ikke alt er negativt for Volkswagen. Ifølge det netop offentliggjorte regnskab steg omsætningen i tredje kvartal til 51,5 milliarder euro. Det svarer til godt 385 milliarder danske kroner, og det er mere end analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Vil gøre alt

Administrerende direktør Matthias Müller understreger i regnskabet, at Volkswagen vil gøre alt for at genvinde kundernes tillid, og topchefen siger videre, at selskabet har solid og robust likviditet.

Volkswagens nettolikviditet i Automotive-divisionen er 27,8 milliarder euro efter salget af aktierne i Suzuki.

Volkswagen har lanceret både en intern og ekstern efterforskning. Tilbagekaldelserne af de mange biler med "snyde-software" vil begynde i januar 2016, bekræfter Volkswagen i regnskabet.

/ritzau/

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078