23948sdkhjf

Sverige vil sælge Øresundsbroen

Øresundsbroen skal sælges for at finansiere en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.
En tunnel mellem Helsingør og Helsingborg kan finansieres ved at sælge Øresundsbron. Det forslag præsenterer den svenske Infrastrukturkommission i dag onsdag på et seminar i Stockholm.

Ved at sælge Øresundsbron ville der blive frigivet kapital, der kunne bruges til at bygge ny infrastruktur som en tunnel mellem Helsingør og Helsingborg.

- Vi ser at der er store udfordringer, når det handler om behov for infrastruktur i forhold til urbanisering, nye teknikker og krav på en bæredygtig udvikling, siger Infrastrukturkommissionens formand Björn Hasselgren fra Kongliga Tekniska Högskolan i Stockholm til News Øresund.

Han vil ikke gå nærmere ind på detaljerne i forslaget om at sælge Øresundsbroe, men nævner, at de vil blive præsenteret sammen med et forslag om, hvordan den svenske del af E22 kan blive udbygget.

Den 14. december vil rapporten bliver præsenteret på et seminar på Copenhagen Business School.

Fakta:
Infrastrukturkommissionen finansieres af otte virksomheder, der arbejder med infrastruktur og består af en gruppe kendte tidligere politikere, blandt andet tidligere finansminister Allan Larsson (S). Formålet med kommissionens arbejde er at komme med forslag til juridiske og finansielle løsninger for at klare udbygningen af fremtidens infrastruktur med begrænsede offentlige ressourcer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079