23948sdkhjf

Endnu mere trafik på Øresund

Trafikken på Øresundsbron steg fortsat i tredje kvartal 2015. Indtægterne er øget med 50 millioner DKK sammenlignet med samme periode sidste år
Danskere og svenskere vælger i stigende omfang Øresundsbroen, når de skal rejse til broderlandet, og den udvikling har stået på gennem en længere periode.

I løbet af årets første tre kvartaler er trafikken øget med 1,8 procent, hvilket er cirka 300 biler i døgnet. Tager man højde for effekten af togstrejken i juni 2014, hvor mange valgte at tage bilen i stedet for toget, er det en stigning på 3,5 procent.

- Vi er inde i en stærk periode, som understøtter vores arbejde for at skabe mere fritidstrafik. Særligt sommeren var fantastisk med flere rekorder, både for trafik per døgn og per måned, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør hos Øresundsbro Konsortiet.

Indregner man strejkeeffekten, stiger bustrafikken med 13,4 procent, fritidstrafikken med 6,6 procent og pendlertrafikken med 0,8 procent. Fragttrafikken var upåvirket af strejken, og stiger med 6,9 procent.

Indtægterne fra vejtrafikken er øget fra 1.340 mio. kr. til 1.390 mio. kr. i løbet af årets første tre kvartaler sammenlignet med samme periode i 2014. Resultatet før renter blev 977 mio. kr., hvilket er en forbedring på 47 mio. kr.

Totalt set blev resultatet før værdiregulering et overskud på 732 mio. kr., hvilket er en stigning på 92 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078