23948sdkhjf

Skagen Havn stikker kursen ud

I sidste uge afholdt Skagen Havn i samarbejde med Marcod konference om den maritime vækst i Skagen
Havnedirektør Willy B. Hansen kunne torsdag præsentere Skagen Havns nye strategi for den fremtidige maritime vækst i området. I det hele taget synes 'vækst' at være dagens helt store buzzword. Men hvad kan Skagen Havn egentlig drive det til?

- Det er knap så meget, hvad vi kan drive det til, men meget mere interessant, hvad virksomhederne kan drive det til. Det jeg synes, man kan fornemme hos aktørerne i dag, er at de besidder en ret positiv opfattelse af, hvordan verden kan se ud fremadrettet og at de har viljen til at investere og viljen til at se på mulighederne, siger Willy B. Hansen, og fortsætter:

- Derfor tænker jeg egentlig mere på, hvad de kan drive det til fremadrettet sammen med os. Hvordan kan vi skabe nogle muligheder, så de kan få løst deres potentialer. Og hvor vi ender henne, det tør jeg ikke sige, men jeg kan sige at vi glæder os til det fremadrettet.

Udover kerneområdet, fiskeri, er ambitionen, at havnen frem mod 2030 tiltrækker nye kunder og forretningsområder og samtidig arbejder målrettet mod, at alle havnens virksomheder indenfor fiskeri, fiskeindustri, moderne maritim service og værftsindustri får mulighed for at udvide deres forretning.

Udover oplæg fra Skagen Havns bestyrelsesformanden Niels Arnold Lund, direktøren Willy B. Hansen og borgmesteren i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen, bød dagen også på input fra mange af de større virksomheder, der befinder sig på havnen, herunder Karstensens Skibsværft og bunkerfirmaet Monjasa.

Og det var oplæg med konkrete ideer, som Skagen Havn vil bruge i det fremtidige arbejde med at udvikle havnen.

- Jeg tager især inputtene omkring behovs-delen med fra nogle af de store brugere og strategiske aktører. Jeg tager inputtene med om, at man er klar til samarbejde og især klar til at vækste, hvis vi kan være med til at forløse potentialerne og dermed skabe de rigtige betingelser, siger havnedirektøren til Transportmagasinet.

Havnen har fået forhåndstilkendegivelser om behov for 65.000 m2 landareal alene til service og industri i relation til fiskeri, og syv større svenske fiskefartøjer, der ønsker at bygge faciliteter og have Skagen som basehavn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093