23948sdkhjf

Thyborøn Havn udvider med offshorekaj

Thyborøn Havn vil anlægge en 180 meter lang sværgodskaj på Sydhavns-området. Arbejdet påbegyndes straks og forventes færdig til september 2016
Thyborøn Havn har i dag underskrevet kontrakten med entreprenørvirksomheden Ivan Jakobsen a/s fra Struer om at anlægge en 180 meter lang sværgodskaj på Sydhavns-området. Arbejdet påbegyndes straks og forventes færdig til september 2016.

- Anlæggelse af Offshorekajen er en strategisk vigtig beslutning, som vi forventer os meget af i de kommende år siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

- Vi har lidt mere end 10 hektar ubenyttet havneareal i Sydhavnsområdet, som vi ikke kan udnytte før vi har en kaj, hvor godset kan lastes og losses.

Med den nye Offshorekaj, som får en bæreevne på 20 tons pr. kvadratmeter, har Thyborøn Havn nu mulighed for at service de kommende kystnære vindmølleparker med udskibning af kabler, fundamenter, mølledele og den efterfølgende service.

De meget store elementer fra Nordsøens olieplatforme kan nu også håndteres på havnen, når de skal nedtages i løbet af de næste 10-15 år, og Thyborøn Havn har samtidig fået en enestående mulighed for at være den foretrukne godshavn på vestkysten for hele det Midt- og Vestjyske område.

- Med den nye kaj får havnen mulighed for at håndtere alt fra stykgods til containere og bulkvarer som f.eks. træpiller, flis, foderstoffer, biomasse, kartofler, vejsalt og meget mere fortsætter Jesper Holt Jensen.

Kajen bliver 180 meter lang og er forberedt til 10 meters vanddybde. I første omgang uddybes til 9 meters vanddybde, idet den sidste meters uddybning venter til, der kommer 10 meters dybde igennem Thyborøn Kanal. Det 10 hektar store område bag kajen klargøres med køreveje, kloakering, lys, strøm mv. og udvikles løbende efter behov og projekter med belægning, pakhuse osv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094