23948sdkhjf

Nummerpladescanning har udfald i dårligt vejr

Vejdirektoratet har offentliggjort deres evaluering af et testforsøg om automatisk registrering af lastbilers nummerplader
Formålet med forsøget er dels at tjekke om systemet kan bruges til at forbedre statistikken og dels om systemet kan bruges til at kontrollere udenlandske lastbilers cabotagekørsel i Danmark.

Rapporten viser, at der er en gennemsnitlig nøjagtighed på 90% i selve aflæsningen af nummerpladen. I perioder med dårlig vejr, regn eller sne er nøjagtigheden markant lavere.

Vejdirektoratet anslår, at såfremt der skal installeres nummerplade genkendelse på alle væsentlige grænseovergange vil prisen være mellem 50 og 75 millioner kr. hertil skal lægges ca. 20 % i driftsomkostninger.

DI Transport hilser rapporten velkommen.

- Vi har som udgangspunkt ikke noget imod automatisk nummerpladegenkendelse, hvis det giver mening. Rapporten er med til, at vi kan kvalificere debatten yderligere, siger chefkonsulent i DI Transport Rune Noack.

- Det er klart, at som kontrolinstrument i forhold til f.eks. cabotagekørsel er det et problem, at nøjagtigheden ikke er større og der er for store udfald i registreringerne ved dårligt vejr, siger Rune Noack.

Kilde: DI Transport

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203