23948sdkhjf

Royal Arctic Line sælger fra

Det bliver Aalborg Havn, der køber aktiviteter fra det grønlandske rederi.
På et møde i fredags blev det besluttet, at Aalborg Havn køber nogle af aktiviteterne i den danske del af Royal Arctic Line. Det gælder blandt andet Aalborg Stevedore Company, som Royal Arctic Line hidtil har ejet 70 procent af, samt anparter i to yderligere selskaber.

Købet sker med virkning fra 31. december 2015 og vil berøre omkring 100 ansatte af de 180 ansatte i Royal Arctic Logistics i Aalborg.

Øgede investeringer i hjemme i den Nuuk Havn og faldende godsmængder til og fra Grønland tvinger det grønlandske rederi til at skære ned og koncentrere sig om sine kerneaktiviteter - at sejle gods til og fra Grønland. Samtidig ønsker rederiet at samle flere funktioner i Nuuk.

Gode samarbejde fortsætter

Siden 1982 har Royal Arctic Line og Aalborg Havn arbejdet tæt sammen om skibstrafikken og gods mellem Grønland og Aalborg. Trods de aktuelle nedskæringer forsætter det gode samarbejde mellem de to parter. Det fastlår administrerende direktør i Royal Arctic Line Verner Hammeken efter et møde fredag med direktionen i Aalborg Havn.

- Vi overholder naturligvis aftalen med Aalborg, der er basishavn for Grønland indtil udgangen af 2022, siger han.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der er bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S, har forståelse for de udfordringer, som Royal Arctic Line står over for.

- Vi vil gøre, hvad vi kan, for at fastholde grønlandstrafikken og flest mulige arbejdspladser både før og efter 2022.

På mødet var der også enighed om at skabe yderligere aktivitet omkring containerterminalen i Aalborg og arbejde på to ugentlige anløb til Rotterdam og Göteborg og muligvis oprettelsen af en ugentlig rute til Hamborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078