23948sdkhjf

VBG lancerer en alternativ trækstang

Svenske vognmænd har længe benyttet VBG Optimal som alternativ til nedfældbare trækstænger. Nu introduceres den i Danmark..
Den dobbeltskrogede, meget solide trækstang Optimal fra VBG var egentlig slet ikke tiltænkt det danske marked; men den er populær i Sverige, hvor man har behov for ekstra lange trækstænger. Nu introduceres den korteste udgave af Optimal imidlertid også på det danske marked, hvor den kan komme til at spille en stor rolle.

- Mange opbyggere og vognmænd har efterspurgt et stærkt og billigere alternativ til nedfældbare trækstænger på typiske 4-akslede hængere, fortæller salgskonsulent Kim Kristensen fra VBG.

- Da vi forelagde behovet hos VBG Sverige, fandt de frem til, at Optimal trækstangen i en længde på 2.150 mm kunne være en god løsning kombineret med et VBG 57 mm vinklet trækøje.

- Det gik hurtigt op for os, at de havde ret, siger Kim Kristensen, der ser væsentlige økonomiske gevinster i Optimal.

- Prisen for trækstangen plus luftstyring med bremsepotte er ofte billigere end en nedfældbar trækstang. Prisen er allerhøjst den samme.

- Desuden er totaløkonomien er langt bedre, fordi der spares en masse løbende omkostninger til sliddele og vedligehold.

- Endelig får man en typegodkendt og ekstremt robust løsning, der overholder kravene til synsfri sammenkobling, fastslår han.

Længere levetid

Hos Midtjysk Smedie i Karup, der har overføringshængere som speciale, vakte Optimal hurtigt indehaver Bjarke Knudsens interesse. Han har som en af de første danske opbyggere monteret trækstangen på en overføringshænger, der netop er leveret til den sjællandske vognmand Claus Olsen.

- Vognmanden kører meget i Sverige og havde bemærket den specielle trækstang derovre, fortæller Bjarke Knudsen.

- Han spurgte mig, om Optimal kunne være en mulighed til den nye hænger. Jeg svarede, at den ville være den helt rigtige løsning, siger opbyggeren, der mener, at der er et stort potentiale for Optimal herhjemme.

- Det er et produkt af meget høj kvalitet, som allerede har bevist sit værd i Sverige. Nøgleordene er sikkerhed, vægtoptimering, funktionalitet og totaløkonomi.

- Den har længere levetid og mindre vedligehold, både fordi den er så solid, og fordi man sparer et led og mindsker antallet af bevægelige dele, vurderer han.

Stor fleksibilitet

Bjarke Knudsen er også tilfreds med selve monteringsprocessen, som er ganske nem.

- Trækstangen byder på mange indstillingsmuligheder og stor fleksibilitet. Det er ikke sværere at montere Optimal i et nedbygget træk end en hvilken som helst anden trækstang.

- Samtidig er Optimal typegodkendt efter EU-reglerne, siger opbyggeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094