23948sdkhjf

Rekord for sjette år i træk

Bilsalget bliver ved med at stige. Udsigt til endnu et rekordår
November 2015 blev en historisk måned for bilmarkedet. For første gang siden registreringsafgiften blev indført i 1924, blev afgiften reduceret i forbindelse med finansloven.

Nedsættelsen af registreringsafgiften kom først den 20. november. Det resulterede i stor aktivitet i branchen med rigtig mange forespørgsler, men også mange handler. Branchen var klar med de nye priser umiddelbart efter afgiftsnedsættelsen, og det fik flere købere til at slå til med det samme, mens andre nok lader vente på sig, for at se hvorledes priserne ændres.

- Salget af personbiler i november var meget tilfredsstillende og konsoliderer den udvikling, vi har set gennem hele året, nemlig at det samlede salg af personbiler fortsat er på vej mod at sætte rekord for 6. år i træk, og nå op på de magiske 200.000 biler for første gang, udtaler Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører.
2015 ligger efter 11 måneder nu knap 9 procent over den tilsvarende periode i 2014. 2015 er efter november næsten på samme niveau som hele 2014.

- Bilimportørerne er naturligvis rigtig godt tilfredse med salget som bunder i en tillid blandt forbrugerne og i erhvervslivet og ikke mindst et reelt behov for mobilitet, transport af gods og distribution af varer - det er særdeles positivt at vi nu er på vej mod en ny rekord i bilsalget, nu for sjette år i træk, fortsætter Gunni Mikkelsen.

Lidt større personbiler

2015 bliver endnu et rekord år for bilsalget. For sjette år i træk bliver det rekord, og salget kan næsten ikke undgå at nå de magiske 200.000 personbiler – aldrig hændt tidligere i Danmark.

- Vi ser et mindre skift til lidt større biler. Fra 2014 til 2015 er andelen af biler i B og C segmentet (lille og mellem) vokset på bekostning af et mindre fald i salget af specielt mikro bilerne.

- Trods en tendens mod lidt større biler, er det fortsat således at danske bilkøbere anskaffer sig biler, der er markant mindre end i vores nabolande. Det er i høj grad et spørgsmål om, at biler er markant dyrere i Danmark, og at vores afgiftssystem forøger prisforskellen mellem mikrobiler og familiebiler.

- Ændringen i registreringsafgiften som netop er kommet, vil afhjælpe det forhold lidt, mener Gunni Mikkelsen.

Varebiler: Et plus på 4%

Varebilssalget var på 2.918 varebiler i november. Det er 4 procent over oktober, og målt på de første 11 måneder cirka 15 % over den samme periode sidste år - og med fortsat positive tendenser i efterspørgslen.

- Med de fortsat klare tendenser i efterspørgslen, både i det faktiske salg samt interessen fra hovedsageligt erhvervslivet, er medlemmerne hos De Danske Bilimportører afgjort tilfredse med omsætningen, og ser positivt på de kommende måneder, slutter Gunni Mikkelsen.

Salget

Salget af personbiler i november blev på 17.038 mod 16.880 i oktober. Varebilssalget endte på 2.918 biler, hvilket er 4 % over måneden før.

Det samlede salg af person- og varebiler i de første 11 måneder er således med 218.168 enheder. Det er knap 10 % over samme periode sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093