23948sdkhjf

Dansk elbilsmotorvej udvides markant

Tilskud fra EU har muliggjort yderligere udbygning af Danmarks infrastruktur til elbiler
Energiselskabet E.ON har nu mere end 1000 offentlige ladepunkter til el-biler, der forsynes med certificeret strøm fra vedvarende energi. Og med midler fra EU, har man valgt at fremskynde udbygningen af det nationale netværk.

- Der er stor efterspørgsel på hurtigladere ikke mindst i Jylland, Vest- og Nordsjælland og i hovedstadsområdet. Og de mange nye hurtigladere gør det nemmere at være elbilist. Takket være vores gode partnerskaber med Statoil og BMW får vi hurtigere og lettere adgang til attraktive ladesteder. Det er den type partnerskaber, der skal til for at sætte fart på den grønne omstilling, som vi skal løfte i flok, siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark.

De nye hurtigladere er opsat tæt på hovedfærdselsårer, hvilket gør det nemt at lade hurtigt og effektivt både for de elbilister der bor i byen, dem på farten eller dem der kører elbil over længere afstande.

Hos Statoil mener man, at elbilerne kan være med til at løse klimaudfordringen:

- Vi tror på, at elbiler, sammen med avancerede biobrændstoffer er en del af svaret på de udfordringer, vi som branche har med at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren, siger fuel direktør hos Statoil Fuel & Retail, Peter Rasmussen.

E.ON ønsker sig dog meget mere politisk initiativ på elbilerne.

- Fra en infrastrukturbetragtning er Danmark et rigtigt godt elbilland. Vi har alle fordelene, korte afstande, god infrastruktur og produktion af vedvarende energi som kan kobles til elnettet. Nu mangler vi bare bred politisk opbakning til at sikre en mere miljøvenlig transportsektor, så vores bestræbelser og investering ikke ender som korridorer for elbilturister. Og så håber vi naturligvis, at den nye globale klimaftale vil sætte skub i udviklingen, også herhjemme, slutter Tore Harritshøj, E.ON Danmark.
Læs mere om: E.ON
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218