23948sdkhjf

Norden vil have mere fokus på CO2 fra transport

Som opfølgning på COP21 opfordrer de nordiske miljø- og klimaministre til øget fokus på udledningen fra transportsektoren, herunder skibs- og flytransport
De nordiske ministre mødtes på COP21 til et uformelt ministermøde i den nordiske COP21-pavillon, og i kølvandet på den historiske Paris-aftale har de nu udsendt en erklæring, der opfordrer til handling for at reducere udledningen af drivhusgasser fra international transport.

De nordiske ministre for klima og miljø bifalder, at man i Paris har taget den vigtige beslutning at indgå en global, holdbar aftale om at bekæmpe klimaforandringer. Men samtidig bemærker ministrene, at udledningen fra international transport ikke er adresseret specifikt i aftalen.

Udledningen fra international transport forventes at stige med op til 250 procent frem mod 2050, og hvis der ikke gøres noget ved dette, kan det underminere andre sektorers indsats for at sikre, at vi holder os under en stigning på 2 grader celcius, som det er meningen ifølge aftalen.

De nordiske lande understreger, at det er vigtigt at begrænse og reducere udledningen fra international transport, og ministrene vil bestræbe os på at opnå dette via Organisationen for International Civil Luftfart og Den Internationale Søfartsorganisation.

Kilde: scm.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156