23948sdkhjf

Ikke flertal for at droppe Ring 5

Dansk Folkeparti sprang fra i sidste øjeblik, og dermed bliver planerne om Ring 5 liggende i skuffen i stedet for i papirkurven
På forhånd tegnede der sig et flertal for det beslutningsforslag om at ophæve de 40 år gamle arealreservationer til en Ring 5 forbindelse fra Køge til Kokkedal.

Men da det kom til stykket i går under førstebehandlingen af forslaget, som var stillet af Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti, så sprang Dansk Folkeparti i målet og kunne ikke støtte forslaget, selvom partiets kandidater under valgkampen tydeligt meldte ud, at de var modstandere af forbindelsen.

Med Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti imod, kan beslutningsforlag om at droppe arealreservationerne til Ring 5 ikke gennemføres, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det vakte bagefter stor skuffelse hos en af forslagsstillerne, den radikale ordfører Martin Lidegaard.

- DF er tilsyneladende blevet presset af regeringen i denne sag, så slaget blev ikke vundet i dag. Men vi fik under debatten tilsagn fra transportministeren om en analyse af behovet for Ring 5 og alternativer, samt om forhandlinger om sagen. Og tilsagn fra DF om, at de vil have sat turbo på undersøgelsen, så den er klar i løbet af et halvt år. Så kampen fortsætter, og hvis der ikke er sket noget efter et halvt år, så genfremsætter vi forslaget for at se, om DF holde ord, siger Martin Lidegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093