23948sdkhjf

Støt fald i antallet af højresvingsulykker

2013 stak negativt ud, men i 2014 og 2015 tegner det til, at den nedadgående kurve fortsætter. DTL glæder sig over tendensen
Med kun få dage tilbage af 2015 tegner året sig for forholdsvis få højresvingsulykker med lastbiler involveret. Det glæder DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.

- Hver eneste ulykke er jo én for meget, og for både trafikoffer, chauffør, pårørende, kolleger, vidner og redningsfolk er højresvingsulykker en dramatisk og traumatiserende oplevelse. Så når vi, med forbehold for udsving, kan se en nedadgående tendens – altså færre ulykker - så er der grund til at glædes.

- Skiftende ministre har sammen med branchen gjort et stort arbejde for at gøre, hvad vi kan, for at forhindre højresvingsulykker. Jeg tror, vi har fat i nogle af de rigtige tiltag, og det indikerer tallene også.

- Trafikken er blevet meget tættere, og særligt i byerne er der mange cykler. Så helt undgår vi nok aldrig ulykker, men med vedholdenhed i oplysning, kampagner, uddannelse af chauffører, forebyggelse og tekniske tiltag, både i bilerne og i den måde, vi indretter os på trafikalt, så kan vi holde tallet nede og forhåbentlig nedbringe det yderligere. Det er mange skæbner, der bliver berørt hver gang, og en blød trafikant slipper sjældent rigtig godt fra mødet med en lastbil. Så vi skal fortsætte arbejdet med børnene, så de lærer at undgå højresvingsulykker, og så skal vi kontinuerligt undervise og påvirke trafikanterne, fortsætter Erik Østergaard.

- Jeg vil gerne fremhæve det gode samarbejde med bl.a. Cyklistforbundet, 3F og myndighederne. Skiftende ministre har taget problemet alvorligt, og vi har lyttet og arbejdet sammen ud fra en fælles ambition om at nedbringe antallet af højresvingsulykker. 2015 tegner heldigvis rigtigt, så med forbehold for årets sidste dage kan vi notere os et betydeligt bedre år i år, slutter Erik Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093