23948sdkhjf

Vognmænd gruer for grænsekontrol

68 pct. af de danske topchefer frygter, at EU's indre marked vil bryde sammen på grund af flygtningekrisen
Erhvervslivets top frygter, hvor flygtningekrisen, som hele Europa lige nu er ramt af, vil føre hen.

- Der hersker ingen tvivl om, at det vil være en katastrofe, hvis Schengen-samarbejdet bryder sammen, og hvis politikerne tror, at man kan genindføre grænsekontrollen, siger Kim Johansen, fra Kim Johansen International Transport, der med flere end 700 chauffører ejer et af landets største vognmandsfirmaer.

Det skriver Børsen.

Vognmanden er blot en af mange danske topchefer, der mener, at den europæiske flygtningesituation udgør en alvorlig trussel mod Schengen-samarbejdet og den frie bevægelighed i Europa.

68 pct. af topcheferne mener, at flygtningekrisen i Europa truer Schengen-samarbejdet og EU's indre marked. Det viser svarene fra 491 virksomhedsledere, der har deltaget i en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut.

Allerede fra januar er der udsigt til problemer, når Sverige indfører ID-kontrol. Kim Johansen advarer politikerne mod at genindføre grænsekontrollen

- Det vil være rigtig trist, hvis det sker, og bryder det frie marked i Europa sammen, så er der kun én til at betale, og det er den helt almindelige europæer, der vil opleve kilometerlange bilkøer ved grænseovergangene, og så vil det betyde forsinkelser på levering af varer, siger Kim Johansen til Børsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093