23948sdkhjf

Fart og uopmærksomhed forårsager flest ulykker

For høj fart og uopmærksomhed er de hyppigste ulykkesfaktorer, når nogen mister livet i trafikken - virksomheder bør stille krav til de ansattes kørsel.
De hyppigste årsager til trafikulykker på de danske veje er for høj fart og uopmærksomhed. Det viser en analyse af alle alvorlige trafikulykker fra Vejdirektoratet.

- Hvert år sker der alvorlige ulykker, fordi bilister kigger væk fra trafikken i blot få sekunder, for eksempel for at tjekke mobilen eller rode efter ting i bilen. Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man ikke opdager en cyklist eller at bilens hjul er på vej ud i rabatten – eller endnu værre: at man kommer over i modsatte vejbane, hvor der kan opstå en livsfarlig situation, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Når det går galt i trafikken, er der mange faktorer, der afgør, hvorfor ulykker sker, og hvorfor de bliver så alvorlige. Langt hovedparten af forklaringerne på dødsulykkerne skal findes i trafikanternes adfærd på vejene. Det er meget få ulykker, der for eksempel skyldes vejen eller tekniske fejl på køretøjet.

I hver tredje dødsulykke er der et erhvervskøretøj involveret. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension nu landets kommuner og virksomheder til at engagere sig i den landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed.

Erfaringer fra flere pilotprojekter, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført, viser, at de ansatte kører mere roligt og sikkert, når chefen stiller krav til deres kørsel.

- Det gør en forskel for trafiksikkerheden, når chefen klart og tydeligt fortæller sine medarbejdere, at når de kører i trafikken og repræsenterer firmaet, så forventes det, at man for eksempel ikke kører for stærkt eller læser mails og sms, mens man kører. Derfor håber vi, at mange virksomheder og kommuner vil være med i kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”, så der også vil ske færre trafikulykker i arbejdstiden, siger Hans Reymann-Carlsen, underdirektør i Forsikring & Pension.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079